Fotografija: Jose Mourinho/Foto: Damir Krajač/CROPIX
Jose Mourinho/Foto: Damir Krajač/CROPIX

VIDEO Pogledajte kako je Mourinho upao u svlačionicu Dinama i zapljeskao pobjednicima....

Dinamo je na krilima Mislava Oršića napravio senzaciju i pobijedio Tottenham s ukupno 3:0. Dinamo je uspio nadoknaditi zaostatak od dva gola iz prve utakmiceDinamo je na krilima Mislava Oršića napravio senzaciju i pobijedio Tottenham na Maksimiru s 3:0. Dinamo je uspio nadoknaditi zaostatak od dva gola iz prve utakmice u regularnom vremenu s golovima Oršića koji je u produžetku zabio i svoj treći gol na utakmici te odveo Dinamo u četvrtfinale Europske lige. 

Nakon susreta tužan, ali i vidno ljut na svoju momčad bio je glavni strateg Tottenhama Jose Mourinho, pišu Sportske novosti.

- Utakmicu je dobila momčad s više želje, emocija, energije i borbenog duha. Možemo reći da su imali sreće u dvije, tri situacije i kada je sjajno obranio Livaković, ali bilo bi nepošteno reći da Dinamo nije zaslužio slaviti, dali su sve od sebe. Nogomet ponekad ili u većini slučajeva kazni one koji ne poštuju osnove svog posla i nije to samo tako u nogometu. Morate davati maksimum u svemu što radite, pa tako i u nogometu, čestitam Dinamu i njegovoj obitelji jer su dali sve za ovu pobjedu. 

Gdje je zapelo u igri Tottenhama?

- Dinamo je dao sve, ali moramo kriviti sebe za ovo što se dogodilo, možete izgubiti jer je netko bolji od vas, ali ne zato jer ima bolji pristup od vas. Moji su momci tvrdili kako je u prvoj utakmici trebalo biti 3:0, 4:0, ali i ovako su mislili da je sve gotovo, a ja sam im rekao da to nije tako, da je dovoljno da protivnička momčad zabije jedan pogodak i da se vrati u susret. što da kažem, moji su igrači gledali snimke Orišća, ono što radi i vidjeli za što je sposoban. Način na koji se oslobađa na udarac i kako šutira, pa pogledajte što je opet napravio. Svaka čast dinamovcima jer su dali sve od sebe. 

Mislite li da je Oršić najbolji igrač Dinama?

- Ne želim govoriti o tome, niti posebno o imenima, dobili su jer nisu bili individualci, dobili su kao momčad. Svi su vikali jedni na druge, bodrili se, vikali na suca, bili su jaki do kraja utakmice i zasluženo slavili.

Na kraju im je i Jose Mourinho, trener Tottenhama čestitao i u njihovoj svlačionici.

Pogledajte kako Mourinho ulazi u svlačionicu Dinama i plješće...