Fotografija: Turnir je počeo danas prijepodne na lipičkim bazenima/Foto: Compas.hr
Galerija
Turnir je počeo danas prijepodne na lipičkim bazenima/Foto: Compas.hr

Počeo turnir u odbojci na pijesku u Lipiku. Sudjeluju ekipe iz Daruvara, Kutine, Siska i Vukovara

Ne igra se knock-out sistemom, već je sustav igre dvostruki repasaž, tako da oni koji izgube idu na drugu stranu ždrijeba i imaju priliku izboriti se za bolji plasman
Turnir u odbojci na pijesku Lipik Open 2021. započeo je danas prijepodne na Bazenima Lipik, piše lipički Compas.hr.

Dobru igru natjecateljima i uživanje u igri svim posjetiteljima turnira prilikom njegovog otvorenja poželjela je Zvjezdana Kliček iz Odbojkaškog kluba Lipik-Pakrac, a turnir je službeno otvorio lipički gradonačelnik Vinko Kasana.

Početak jedne lijepe priče

 - Zadovoljstvo mi je danas ovdje u Lipiku otvoriti turnir kakav već dugo godina ovdje nismo imali. Hvala Odbojkaškom klubu LiPa na organizaciji i hvala ministarstvu na podršci. I natjecateljima i gledateljima želim da se danas u Lipiku ugodno osjećaju. Proglašavam ovaj turnir otvorenim i želim da ovo bude početak jedne lijepe priče pa da se ovdje vidimo i sljedeće godine i narednih godina - rekao je gradonačelnik Kasana. 

<p>Turnir je službeno otvorio lipički gradonačelnik Vinko Kasana/Foto: Compas.hr</p>

Turnir je službeno otvorio lipički gradonačelnik Vinko Kasana/Foto: Compas.hr

Kako smo saznali od Marka Kepčije iz OK LiPa ne igra se knock-out sistemom, već je sustav igre dvostruki repasaž, tako da oni koji izgube idu na drugu stranu ždrijeba i imaju priliku izboriti se za bolji plasman. Plan je tijekom današnjeg dana doći barem do četvrtfinalnih susreta, a završnica slijedi u nedjelju. Ekipe koje će se danas natjecati došle su iz Kutine, Daruvara, Vukovara, Osijeka i Siska i po njegovom mišljenju okupio se velik broj kvalitetnih igrača.

<p>Popis svih ekipa koje sudjeluju na turniru/Foto: Compas.hr</p>

Popis svih ekipa koje sudjeluju na turniru/Foto: Compas.hr

Nagradni fond će po riječima organizatora biti formiran iz kotizacija koje su iznosile 100 kuna po prijavljenom paru, budući da je ovo tek prvi turnir, a turnir u odbojci na pijesku „Lipik open 2021.“ koji je organizirao Odbojkaški klub LiPa Lipik Pakrac održan je uz podršku Grada Lipika i Ministarstva turizma i sporta kroz program sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2021. godini, piše Compas.hr.

<p>Foto: Compas.hr</p>

Foto: Compas.hr