Fotografija: Rukometaši Bjelovara na domaćem terenu slavili protiv Spačve/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Rukometaši Bjelovara na domaćem terenu slavili protiv Spačve/ Foto: Deni Marčinković

Pobjedom protiv Spačve, rukometaši Bjelovara u Ligu za ostanak kreću s četiri boda

Da nam je netko prije par mjeseci ponudi da prenesemo dva boda, objeručke bi to prihvatili, međutim nema opuštanja jer je ostalo puno utakmica još za odigrati, rekao je Josip Pećina



Bjelovarski rukometaši pobjedom su zaključili prvi dio natjecanja u Paket24 Premijer rukometnoj ligi. Na domaćem terenu rezultatom 31:23 slavili su protiv vinkovačke Spačve i time prvu fazu natjecanja završili na 6. mjestu. Od samog početka današnje utakmice Kesizupci su imali ozbiljan pristup i cijelo vrijeme kontrolirali igru. Prvo poluvrijeme gosti iz Vinkovaca donekle su držali korak, točnije prednost Bjelovarčana nije prelazila tri pogotka razlike.

Pobjedom protiv Spačve rukometaši Bjelovara u Ligu za ostanak kreću s četiri boda/ Foto: Deni Marčinković
Pobjedom protiv Spačve rukometaši Bjelovara u Ligu za ostanak kreću s četiri boda/ Foto: Deni Marčinković

Međutim, sredinom druge polovice susreta domaći rukometaši ubacili su u brzinu više te stvorili veliku razliku koju Vinkovčani više nisu mogli stići. Najefikasniji u redovima Kesizubaca bio je Matej Vuleta sa sedam postignutih pogodaka, a treba istaknuti i odličnog Dubravka Grgića koji je ubilježio čak 15 obrana.

Četiri boda

Kao što smo već rekli, današnjom pobjedom rukometaši Bjelovara potvrdili su 6. poziciju na kraju prve faze natjecanja, što u prijevodu znači da u idući krug kreću s velika četiri boda na svom kontu. Podsjetimo,ustroj natjecanja u najvišem rangu hrvatskog rukometa je takav da se nakon ovog kola liga dijeli na dva djela, za prvaka i za ostanak. U borbu za novog prvaka plasirale su se prve četiri momčadi, a u nastavku prvenstva priključuju im se PPD Zagreb i Nexe iz Našica, dok se od preostalih šest klubova formira nova tablica s novim načinom bodovanja.

Detalj s utakmice RK Bjelovar- RK Spačva/ Foto: Deni Marčinković
Detalj s utakmice RK Bjelovar- RK Spačva/ Foto: Deni Marčinković

Liga za ostanak

Gorica, koja je prvu fazu završila na 5. poziciji, sada se nalazi na čelu Lige za ostanak u koju kreće s pet bodova. Potom slijedi Bjelovar s četiri, Zamet s tri, Spačva s dva, Umag s jednim osvojenim bodom te Dubrovnik, koji u završnu fazu kreće bez bodova. Do kraja prvenstva ostalo je još 10 kola, odnosnu sve ekipe međusobno će se susresti u još dva navrata, a premijerligaško društvo napustit će dvije posljednje plasirane ekipe.

RK Bjelovar-RK Spačva/ Foto: Deni Marčinkovič
RK Bjelovar-RK Spačva/ Foto: Deni Marčinkovič

Nastavak prvenstva Bjelovarčani će otvoriti na domaćem teren, na kojem će idućeg vikenda ugostiti Umag.

- Zadovoljan sam današnjom predstavom, posebice u obrani, a veseli me što ni u napadu nismo radili puno tehničkih grešaka. Što se tiče lige za ostanak, mislim da je šesto mjesto uz sve probleme koje smo imali tijekom cijele sezone fantastično. Da nam je netko prije par mjeseci ponudi da prenesemo dva boda, objeručke bi to prihvatili, međutim nema opuštanja jer je ostalo puno utakmica još za odigrati. Volio bih da pobjedama na početku drugog dijela što prije osiguramo opstanak i polako krenemo s pripremama za iduću sezonu, kazao je nakon utakmice trener RK Bjelovara Josip Pećina.

Josip Pećina, trener RK Bjelovara/ Foto: Deni Marčinković
Josip Pećina, trener RK Bjelovara/ Foto: Deni Marčinković