Fotografija: Matea Jelić/Foto: Željko Puhovski/CROPIX
Matea Jelić/Foto: Željko Puhovski/CROPIX

Pala je prva medalja za Hrvatsku u Tokiju. Matea Jelić deklasirala Amerikanku za veliko finale

Tekvondašica Matea Jelić u finalu na Olimpijskim igrama borit će se protiv Britanke Lauren Williams. Priliku za odličje imat će i Spličanin Toni Kanaet.



Jelić je osigurala prvu medalju za Hrvatsku na Igrama u Tokiju. 23-godišnja Kninjanka, koja je u statusu prve nositeljice, u prvom je polufinalu svladala Amerikanku Paige McPherson s 15-4, dok je potom treća nositeljica Williams bila uspješnija od druge nositeljice Bjelokošćanke Ruth Gbagbi sa 24-18, prenosi Jutarnji list.

Prethodni uspjesi

Bit će to dvoboj dvije posljednje europske prvakinje u ovoj kategoriji, Jelić je bila zlatna u Sofiji ove godine, a Williams prije tri godine u Kazanu.

Jelić je u svom prvom nastupu u Tokiju svladala Haićanku Lauren Lee sa 22-2, a u četvrtfinalu Brazilku Milenu Titoneli sa 30-9.

Ovo je četvrta medalja za Hrvatsku u taekwondou, nakon bronci Sandre Šarić i Martine Zubčić u Pekingu te Lucije Zaninović u Londonu.

Prilika za Splićanina

Priliku za odličje imat će i Toni Kanaet u kategoriji do 80kg. Splićanin je u četvrtfinalu izgubio od Rusa Maksima Hramčova, a kako je Rus potom ušao u finale ponudio je Kanaetu priliku da se kroz repesaž izbori za broncu. Prvi Kanaetov suparnik na putu do eventualne bronce bit će Faysal Sawadogo iz Burkine Faso, prenosi Jutarnji list.