Fotografija: Ultramaratonka Sendi Štrbac/ Foto: Pakrački list
Ultramaratonka Sendi Štrbac/ Foto: Pakrački list

Pakrački trkači oborili osobne rekorde: "Sendi Štrbac osigurala i A normu za Svjetsko prvenstvo"

Sendi je najdužu utrku istrčala za nešto više od 8 i pol sati te imala četvrto najbolje vrijeme u konkurenciji 15 žena koje su se odvažile na stokilometarsku utrkuPočetkom ožujka u Slavonskom Brodu održana je 7. Polojska Ultra u sklopu Prvenstva Hrvatske, a naša najbolja maratonka Sendi Štrbac je sjajnim četvrtim mjestom u utrci na 100 kilometara popravila svoj osobni rekord za 15 minuta te osigurala A normu za Svjetsko prvenstvo u istoj disciplini.

Na Polojskoj Ultri trče se pojedinačne i ekipne utrke Prvenstva Hrvatske na 25, 50 i 100 kilometara, a ove godine sudjelovalo je preko 300 natjecatelja. Sendi je najdužu utrku istrčala za nešto više od 8 i pol sati te imala četvrto najbolje vrijeme u konkurenciji 15 žena koje su se odvažile na stokilometarsku utrku, a gledajući ukupan rezultat muškaraca i žena, zauzela je 20. mjesto u konkurenciji 84 natjecatelja i natjecateljki, piše Pakrački list.

Na Ultri su također sudjelovali i Stijepan Matijašević te bračni par Deni i Sanela Štrbac. Deni je u konkurenciji 92 natjecatelja zauzeo 49. mjesto u utrci na 50 kilometara te također popravio svoj osobni rekord koji sad iznosi 4:13:09.

Štafetu od 50 kilometara timski su trčali Sanela i Stijepan (25 km po osobi) koji su također poboljšali svoje osobne rekorde na polumaratonu, odnosno utrci na 25 kilometara. Sanela je polumaraton istrčala u vremenu 2:43:40, a Stijepan za 1:53:34.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!