Fotografija: Filip Matijašević/Foto: Pakrački list
Galerija
Filip Matijašević/Foto: Pakrački list

PAKRAČKI MESSI Matijašević iz Hajduka postigao 7 golova u 64 minute: "Rekao sam, ajmo zabijat!"

Filip je uvjerljivo vodeći strijelac lige. U četiri utakmice postigao je nevjerojatnih 14 golova, a prije Sikirevaca, 4 gola je zabio Omladincu iz Gornje Vrbe, te samo tri ekipi Jakšića.



Od jučer su nogometaši pakračkog Hajduka vodeća momčad 4. Međužupanijske lige Slavonski Brod-Požega. 

Vrh tablice preuzeli su nakon što su u utakmici 4. kola u Sikirevcima demolirali istoimenu domaću ekipu s nestvarnih 7:0. Još nestvarnija je činjenica da je svih 7 golova postigao Filip Matijašević, stasiti 27-godišnji napadač Hajduka.

"Momčad mi je pomogla"

- Stvarno ne znam što reći kad na gostovanju postigneš 7 golova. Od početka se sve nekako dobro odvijalo, išlo je lagano i baš mi se otvorilo. Cijela momčad je bilo odlična na ovoj utakmici, jako dobro smo se postavili, rano poveli i prisilili domaćina da se otvori. Postavili su obranu visoko što je meni odgovaralo jer sam imao jako puno prostora i vezni igrači su mi davali upotrebljive lopte, a na meni je bilo samo da to spremim u mrežu. Vidio sam da me obrambeni igrači nisu mogli čuvati pa sam si rekao: "Ajmo onda zabijat', dok ide, ide!", rekao Fićo.

Filip Matijašević/Foto: Pakrački list
Filip Matijašević/Foto: Pakrački list

A išlo je do 80. minute kada trener Hajduka Dubravko Ljevaković odlučio Fiću izvaditi iz igre. Koliko je njegova izvedba na terenu bila nevjerojatna i impresivna svjedoči podatak da ga je pljeskom ispratilo svih dvjestotinjak gledatelja koji su svjedočili ovom nesvakidašnjem meču. Iako je visok 195 centimetara, zanimljivo je da je svih sedam golova zabio nogom i to redom u 16., 26., 35. i 42. minuti. Trpanje mreže Fićo je nastavio i u drugom poluvremenu golovima u 52., 65. i 67. minuti. Statistički gledano, sedam golova je postigao u 64 minute, odnosno u prosjeku je zabijao svakih 9 minuta!

Vodeći strijelac lige

Kako bi upotpunili statističku rubriku neka ostane zabilježeno da je Filip trenutno uvjerljivo vodeći strijelac lige. U 4 utakmice postigao je nevjerojatnih 14 golova, a prije Sikirevaca, 4 gola je zabio Omladincu iz Gornje Vrba, te samo 3 ekipi Jakšića.

Treba naglasiti da su Sikirevci inače jako dobra ekipa, posebno kao domaćini. U prošlom kolu pobijedili su lanjskog prvaka lige Oprisavce, a Hajduk se ranijih godina rijetko iz Sikirevaca vraćao s ponekim bodom. 

- Prilazili su mi kasnije domaći igrači, njihov trener, predsjednik, navijači. Svi su samo čestitali, a neki su se zezali da bi im trebao ostaviti dres kao uspomenu jer im nitko nikada na njihovom inače vrućem terenu nije zabio sedam golova, objašnjava Filip koji je ponikao u pakračkom Hajduku.

Filip Matijašević/Foto: Pakrački list
Filip Matijašević/Foto: Pakrački list

Potom je prešao u Zagreb, zatim u Hrvatski dragovoljac, da bi karijeru nastavio u austrijskom trećeligašu Union Gurtenu odakle se vratio u Pakrac. Zbog ozlijede je pauzirao više od godinu dana, ali sada je u vrhunskoj formi.

- Velike zasluge u mojoj trenutnoj formi ima trener Dubravko Ljevaković s kojim radim i individualno. Dugo se nisam ovako dobro osjećao, odradio sam kompletne pripreme, zdrav sam i spreman.  

Pohvale trenera

I sam trener Ljevaković ima samo riječi hvale za Filipov angažman ove sezone. 

- Filip je stvarno u odličnoj realizacijskoj formi, od kad sam na klupi Hajduka primjećujem da se promijenio, puno pričamo, radimo, puno se trudi i trenira i moja teorija je da se igraču na utakmicama uvijek vrati ono što uloži na treningu. Ova pobjeda je zasluga cijele ekipe. Dečkima kažem da smo mi torta, a Filip je njezin šlag. A torta se gradi od temelja, od golmana, obrane, veznih igrača. I u Sikirevcima smo prvi gol zabili nakon kornera i to iz akcije koju uigravamo na treningu. Puno smo dobili i dolaskom francuskih pojačanja, radi se o izvanserijskim igračima s kojima smo dobili čvrstinu i širinu u kreaciji, pojašnjava Ljevaković. 

Konkretno, prije dva tjedan u redove Hajduka stigli su Brandon Katie i Mohamadou Cassama. Brandon je 27-godišnji krilni napadač koji je prošao školu Monaca, a već je poznat našoj publici jer je nastupao za Lipik 1925. Prije Pakraca, nogomet je igrao na Malti. 

Francuska pojačanja pakračkog Hajduka, Brandon Katie i Mohamadou Cassama/Foto: Hajduk Pakrac
Francuska pojačanja pakračkog Hajduka, Brandon Katie i Mohamadou Cassama/Foto: Hajduk Pakrac

Cassama je 22-godišnji vezni igrač, dolazi iz francuskog Etoile Sportive Milloise, a zbog svoje visine i stila igre već je dobio nadimak Viera, po bivšem čuvenom zadnjem veznom igraču Arsenala.

Dan nakon Sikirevaca Filipov mobitel je užaren i ne stigne odgovoriti na sve pozive i poruke, svi čestitaju, a neki i zezaju da su mislili da se pokvarila aplikacija putem koje se uživo prate nogometni rezultati. Ovu nesvakidašnju Hajdukovu i Filipovu utakmicu pratili smo tijekom trajanja teniskog turnira parova u Pakracu, a Dino je aktivirao aplikaciju i javljao izmjene rezultata. Sve je još nekako bilo normalno do Filipovog četvrtog gola, a onda smo se samo u čudu pogledavali do konačnih 7:0. Istovremeno smo na aplikaciji pratili i utakmicu županijskog prvoligaša Dobrovca koji je gostovao u Gradcu kod Slavena. Kad su Dobrovčani poveli 1:0, netko je duhovito prokomentirao: "Je l' i tamo zabio Fićo?"

Ne želi otići iz Pakraca

Svjestan je Filip da će ova njegova golijada podići nogometnu prašinu i da bi mogla stići koja primamljiva ponuda za ozbiljniji nogometni angažman, ali kaže da se ne opterećuje previše s tim. Ističe da mu je na prvom mjestu obitelj, supruga Ivana i dvogodišnja kćerka Mila, zadovoljan je poslom koji radi kao medicinski tehničar i kaže da se ne vidi izvan Pakraca. 

Pred pakračkim i lipičkim ljubiteljima nogometa je prava poslastica jer subota donosi veliki lokalni derbi protiv Lipika 1925. koji će biti odigran na Gradskom stadionu u Pakracu. Lipičani su također u vrlo dobroj formi,trenutno su 5. sa 7 osvojenih bodova, a u prilog im ide i tradicija s obzirom na to da su posljednjih godina skoro redovito odnosili bodove iz Pakraca. Matijašević se nada da će on i njegovi suigrači u subotu tome stati na kraj. – Bit će to drugačija utakmica od ove zadnje koja se teško može ponoviti. Protiv Lipika nas čeka tvrda utakmica jer se svi jako dobro poznajemo. Nadam se da ćemo ih napokon pobijediti i zadržati se na vrhu. Moram priznati da nikad nisam zabio gol u derbiju protiv Lipika. Naravno da mi je to želja, ali ne moram ja zabiti, važno je da pobijedimo, zaključio je Fićo.

Odlično otvaranje sezone

Na kraju još jedan podatak koji pokazuje koliko su nogometni klubovi s područja Pakraca i Lipika odlično otvorili ovu sezonu. Spomenuti Dobrovac je nakon 4 kola s maksimalnih 12 bodova vodeći u 1. županijskoj ligi Požeško-slavonske županije. I kod županijskih drugoligaša, "naši" drže vrh. Nakon tri kola vodeća je Croatia iz Donje Obriježi s 9 bodova, a odmah do nje je Dinamo iz Badljevine sa 6 osvojenih bodova.  

dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!