Fotografija: Značajno je ovo ulaganje u budući Športsko-rekreacijski centar Pakrac/Foto: Mario Barać
Galerija
Značajno je ovo ulaganje u budući Športsko-rekreacijski centar Pakrac/Foto: Mario Barać

Pakrac dobiva prvo padel igralište u ovom dijelu Slavonije i dva nova teniska terena

Tenis u Pakracu bit će podignut na višu razinu jer sada će postojati infrastruktura potrebna za uključivanje u službena natjecanja pod okriljem Hrvatskog teniskog saveza



Pakrac će uskoro biti bogatiji za dva nova teniska terena s tenisit podlogom i sa svom pratećom opremom i infrastrukturom te LED rasvjetom, a ukupna vrijednost radova je oko 133 tisuće eura.

Projekt koji je pripremala LRA „PAK-RA“, a za koji je dokumentaciju financirao Grad Pakrac, dobio je pozitivnu ocjenu na Javnom pozivu Ministarstva turizma i sporta RH koji će radove na spomenutim teniskim terenima sufinancirati s nešto manje od 107 tisuća eura, dok je ostatak sredstava osigurao Grad Pakrac.

Tereni će biti izgrađeni uz postojeće terene u smjeru zapadna, odnosno u smjeru bolnice.

Radovi ovog ljeta

Marijan Širac, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i gospodarstvo Grada Pakraca, a ujedno i dopredsjednik Teniskog kluba Pakrac najavljuje kako će se odmah krenuti u postupak pripreme javne nabave koja će uslijediti nakon potpisivanja ugovora s ministarstvom.

- S obzirom na predviđeno trajanje cijelog postupka za koji se nadam da će proći bez problema, po mom mišljenju je izgledno da u svibnju sklopimo ugovor s izvođačem radova. Bude li tako, ovog ljeta ćemo u Teniskom centru Pakrac imati gradilište te se nadam da će tereni biti završeni do kraja ljeta, najavljuje Širac.

Uskoro i teren za padel

Značajno je ovo ulaganje u budući Športsko-rekreacijski centar Pakrac, posebno kada su u pitanju sportovi s reketom, a osim u tenis, ulaže se i u nove sportove kao što je padel.

Tako je krajem veljače sklopljen ugovor s tvrtkom koja će uskoro krenuti s radovima na izgradnji terena za padel, ukupne vrijednosti oko 69 tisuća eura.

- Teren će biti smješten na prostoru između balona i pomoćnog nogometnog igrališta, slijedi uvođenje izvođača u posao i vjerujem da će taj teren biti završen sredinom svibnja, najavljuje Širac.

O značaju ovih investicija mišljenje smo potražili i kod Anamarije Blažević, gradonačelnice Pakraca.

Tenis se u Pakracu razvija

- Naravno da je ovo značajno ulaganje u našu sportsku infrastrukturu i moram reći da mi već dugi niz godina puno ulažemo u sport općenito. Nakon što smo prije nekoliko godina, tada uz veliku podršku mladih, izgradili današnje teniske terene, te u međuvremenu imali dodatna ulaganja u balon, potvrdilo se da je tenis popularan sport u našem gradu koji se i danas razvija. Sve je više i rekreativaca, ali i djece i mladih koji se bave ovim sportom i u ovaj projekt smo ušli imajući upravo to na umu jer smo im željeli omogućiti još bolje uvjete, ističe gradonačelnica Blažević.

Moguća ligaška natjecanja

Činjenica je da će s dva nova teniska terena tenis u Pakracu biti podignut na višu razinu jer sada će postojati infrastruktura potrebna za uključivanje u službena natjecanja pod okriljem Hrvatskog teniskog saveza, kako za seniore tako i za djecu i mlade igračice i igrače. Također, dodatne mogućnosti otvorit će se i po pitanju organiziranja sadržaja za rekreativce. Konkretno za turnire i lige koji su jako dobro prihvaćeni i sve popularniji i za koje interes sve više pokazuju i igrači iz drugih gradova.

Gradonačelnica Blažević ističe kako je za proces izgradnje Športsko-rekreacijskog centra Pakrac potrebno vrijeme, ulaže se puno, a ističe da su do sada riješili većinu imovinsko-pravni odnosi. – To nam je prvi preduvjet da možemo raditi projektu dokumentaciju za pojedinačne sportske terene i objekte.

Izrada dokumentacije za novu kuglanu

Sada nam slijedi izrada projektne dokumentacije za novu gradsku kuglanu s obzirom na to da i u kuglanju imamo veliku bazu i mladih i odraslih igrača i klubova koji postižu značajne rezultate. Pripremamo projektni prijedlog nakon čega ćemo obaviti postupak izbora projektanta za novu Gradsku kuglanu. U cilju nam je da se u skorijoj budućnosti izgradi nova šesterostazna kuglana kako bi sadašnji prostor Gradske kuglane mogli koristiti streličari, zaključuje gradonačelnica Blažević.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!