Fotografija: Foto: PHI MEDIA
Galerija
Foto: PHI MEDIA

OMANOVAC TRAIL Poznati lipički trkač Vedran Kelemen pobjednik Utrke građana

Omanovac trail još je jednom okupio velik broj trkača iz više sportskih klubova, ponudio uzbudljive sportske okršaje, ali što je najvažnije, svim sudionicima poslužio kao prilika za ugodno sportsko druženje3. utrka Omanovac trail održana je u organizaciji Biciklističkog kluba Titan, a pod pokroviteljstvom Grada Pakraca. Stotinjak natjecatelja rasporedilo se u jednu od dvije kategorije – onu nešto manje zahtjevnu, nazvanu Utrka građana kod koje je dionica bila duga 7,4 km uz 164 m uspona te zahtjevniji Omanovac Trail, utrku duljine 23 km, s usponom od čak 1 km, piše Pakrački list.

Foto: PHI MEDIA
Foto: PHI MEDIA

Dužu utrku suvereno je osvojio Renato Dasović iz kluba URL „Nexe team“ s vremenom 02:10:07. Pet minuta sporiji od njega bio je Nandino Malešević, dok je do trećeg mjesta s dvanaest minuta zakašnjenja za pobjednikom dotrčao Dejan Perasić. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Katarina Ciprić Čurčić iz AK Nova Gradiška s vremenom 2:30:10. Na ovoj zahtjevnoj dionici koja je od trkača i trkačica zahtijevala ulaganje i zadnjih atoma snage druga među ženama bila je Ines Jozić s deset minuta zaostatka za pobjednicom, dok je treće mjesto pripalo Ivani Zeleniki koja je za pobjednicom kasnila sedamnaest minuta.

Domaći predstavnici

Domaći predstavnici u pravilu su birali kraću utrku koja je pratila trasu pješačke staze XC Kuna, čime je ona poslužila kao svojevrsni pokazatelj trenutačne forme lokalnih trkača.

Foto: PHI MEDIA
Foto: PHI MEDIA

Pobjednik ove utrke bio je poznati lipički trkač Vedran Kelemen koji je branio boje kluba AK Maratonjare Kutina, a dionicu od 7,4 km otrčao je za 31:51. Iza njega su se s minutom, odnosno dvije zaostatka smjestili Marino Kavka na drugom, odnosno Igor Vuković na trećem mjestu. U konkurenciji žena pobjedu je odnijela Martina Pokos s vremenom 40:52, dok se za preostala dva mjesta vodila velika borba između tri trkačice koje su se nagurale unutar jedne minute. Drugo je mjesto uspjela izboriti Tena Martinkec koja je za pobjednicom zaostala nešto više od minute, a treća je bila Sandra Ivanović.

Foto: PHI MEDIA
Foto: PHI MEDIA

Omanovac trail još je jednom okupio velik broj trkača iz više sportskih klubova, ponudio neke uzbudljive sportske okršaje, ali što je najvažnije, svim sudionicima poslužio kao prilika za jedno ugodno sportsko druženje u gotovo pa netaknutom okruženju psunjskih obronaka, piše Pakrački list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!