Fotografija: Djeca će kroz igru, razne vježbe i natjecanja imati priliku naučiti osnovne odbojkaške, gimnastičke i atletske elemente/Foto: Maja Gašpar
Galerija
Djeca će kroz igru, razne vježbe i natjecanja imati priliku naučiti osnovne odbojkaške, gimnastičke i atletske elemente/Foto: Maja Gašpar

Odbojkaški klub Daruvar ovoga ljeta organizira besplatnu ljetnu školu odbojke na pijesku

"Važno je da se djeca obuku prikladno za ljetne aktivnosti na pijesku, ponesu po mogućnosti kapu i sunčane naočale te vodu. Naravno i dobru volju", kaže Katarina PranjićOdbojkaški klub Daruvar ove godine organizira besplatnu ljetnu školu odbojke na pijesku od 5. srpnja do 5. kolovoza ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 9.30 sati na terenu odbojke na pijesku pokraj daruvarskog jezera.

Naime, škola odbojke na pijesku predviđena je za uzraste djevojčica i dječaka u dobi od 7 do 11 godina, a broj djece nije ograničen.

Treninzi na pijesku/Foto: Katarina Pranjić
Treninzi na pijesku/Foto: Katarina Pranjić

- Ukoliko bude potrebe možemo ih podijeliti u više grupa, a za sada nam je došlo osamnaest djevojčica i dječaka te smo zadovoljni odazivom. Naravno, tko god da je zainteresiran može doći na bilo koji naredni trening jer treninzi nisu obavezni, a djeca mogu dolaziti u one termine koji im odgovaraju - rekla nam je voditeljica ljetne škole i trenerica Katarina Pranjić.

Oduševljeni idejom

Inače, kako nam kaže, ideja za ljetnom školom odbojke postojala je još i prethodnih godina, a sada je napokon izrodila plodom.

- Dugo smo razmišljali o tome i evo ove godine smo odlučili krenuti s time. Osobno sam predložila da organiziramo kao klub ovako nešto i dobila sam svu podršku iz uprave kluba i od trenera. Svi su oduševljeni idejom - kaže Katarina.

Aktivnost preko praznika

Ideja ljetne škole odbojke je približiti odbojku mlađim uzrastima koji se još nisu imali prilike susresti s tim sportom, naučiti ih osnovnim odbojkaškim elementima i pružiti im još jednu ljetnu aktivnost preko praznika. U sklopu treninga djeca će kroz igru, razne vježbe i natjecanja imati priliku naučiti osnovne odbojkaške, gimnastičke i atletske elemente.

Ljetna škola odbojke na pijesku/Foto: Katarina Pranjić
Ljetna škola odbojke na pijesku/Foto: Katarina Pranjić

- S obzirom da su ove godine treninzi bili ograničeni zbog trenutne situacije, ovime smo htjeli pružiti dodatnu priliku za bavljenjem sportom. Važno je da se djeca obuku prikladno za ljetne aktivnosti na pijesku, ponesu po mogućnosti kapu i sunčane naočale te vodu. Naravno i dobru volju. Na terenima imamo suncobrane, vodu, glazbenu podlogu i sve ostalo potrebno za zabavni trening - ističe Katarina Pranjić.

Prijavite se

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na broj: 098/960-7150 ili na e-mail katarina.pranjic95@gmail.com.

- Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže, a sve dodatne informacije potraže na našim Facebook i Instagram stranicama. Najteža stvar kod vježbanja je započeti. Jednom kada vježbaš redovito, najteža stvar je prestati - poručuje trenerica.