Fotografija: Supermaraton Zagreb-Čazma jedna je od najstarijih hrvatskih sportskih manifestacija/ Foto: Grad Čazma
Galerija
Supermaraton Zagreb-Čazma jedna je od najstarijih hrvatskih sportskih manifestacija/ Foto: Grad Čazma

OD KAPTOLA DO KAPTOLA Za supermaraton se do sada prijavilo 111 trkača iz 5 država

"To je zaista jedna prepoznatljiva sportska manifestacija koja promovira grad Čazmu i Bjelovarsko-bilogorsku županiju na sportskoj karti", kazao je župan Marko Marušić



Jedna od najzahtjevnijih atletskih utrka u Hrvatskoj i jedina koja ima start u glavnom gradu Hrvatske, a cilj u susjednoj županiji, održat će se ove nedjelje 24. ožujka s početkom u 9 sati.

Naravno, riječ je o 47. međunarodnom supermaratonu Zagreb-Čazma, za kojeg se do sada prijavilo ukupno 111 natjecatelja iz pet država - Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Srbije.

Turistička promocija

- Tradicionalni supermaraton „Od Kaptola do Kaptola“ koji će se održati ove nedjelje od velikog je značaja za našu lokalnu zajednicu. Riječ je o jednoj posebnoj atletskoj utrci dugoj 61 kilometar koja povezuje dvije županije i grad Zagreb. Ta utrka ima jednu lijepu priču jer se trči od Kaptola u Zagrebu do Kaptola u Čazmi i to je zaista jedna prepoznatljiva sportska manifestacija koja promovira grad Čazmu i Bjelovarsko-bilogorsku županiju na sportskoj karti - rekao je danas na konferenciji za medije župan Marko Marušić dodajući kako ova utrka, osim sportskog, ima i jedan lijepi značaj po pitanju turističke promocije grada Čazme i promocije Bjelovarsko-bilogorske županije.

- Kao takva, a to je nama i najvažnije, ima značaj za našu djecu i mlade jer ih potiče i doprinosi tome da se naša djeca i naši mladi još više bave sportom – kazao je župan Marušić ističući da će Županija i dalje svesrdno podupirati ovu i sve druge slične manifestacije koje doprinose promociji naših općina i gradova, a samim time i naše županije.

Svi su pobjednici

Župan je tom prigodom pozvao sve zainteresirane da ovog vikenda u što većem broju posjete Čazmu i uživaju u brojnim popratnim zabavnim sadržajima.

Župan Marko Marušić i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak/Foto: BBŽ
Župan Marko Marušić i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak/Foto: BBŽ

Gradonačelnik Dinko Pirak zahvalio je županu i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na potpori.

- Župan je već domaći u našem supermaratonu i ja ovom prilikom zahvaljujem i njemu i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na sudjelovanju i potpori našem supermaratonu koji evo već gotovo pola stoljeća kao sportska manifestacija postaje i naš brend, kako Čazme tako i županije. Kao i uvijek supermaraton privlači mnoštvo sportaša atletičara pa tako i ove godine stotinjak maratonaca kreće s Trga bana Jelačića. Toliko ih je svake godine i prijavljeno, no kao što je već i župan rekao, svaki od natjecatelja koji dođe do Čazme je ustvari i pobjednik jer se radi o vrlo zahtjevnoj utrci – kazao je gradonačelnik Pirak dodajući da je grad Čazma i ovog puta pripremio i niz popratnih sadržaja po principu za svakog ponešto, od moto alke i oldtimer susreta do natjecanja u pripravljanju kotlića.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!