Fotografija: NK Mladost iz Ždralova na svom stadionu bori se pralazak u Kupu i utakmicu s Hajdukom / Foto: Deni Marčinković
NK Mladost iz Ždralova na svom stadionu bori se pralazak u Kupu i utakmicu s Hajdukom / Foto: Deni Marčinković

Nogometaši Mladosti iz Ždralova protiv Oriolika love 1/8 finala Kupa i susret s Hajdukom

Ne bježimo od uloge favorita i idemo po pobjedu. Kup je nezgodno natjecanje, gdje su iznenađenja uvijek moguća, ali znamo što je nagrada, kaže Vjekoslav Ćalušić



Nogometaši Mladosti iz Ždralova u sklopu 1/16 finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa danas će na svom terenu ugostiti Oriolik iz Oriovca. Riječ je o ekipi koja trenutno drži 8. mjesto 3. Hrvatske nogometne lige Istok, stoga Mladostaši u ovu utakmicu ulaze kao veliki favoriti.

Osim prolaska među najboljih 16 ekipa u Kupu, današnji suparnici imaju i dodatan motiv. Naime, pobjednik ove utakmice u idućem kolu igrat će protiv splitskog Hajduka i to na domaćem terenu. Ne treba ni govoriti koliki značaj bi ta utakmica imala za oba kluba.

Hajduk kao nagrada

Poznato je da su "Majstori s mora" uvjerljivo najgledaniji hrvatski nogometni klub, kojeg svaku utakmicu prati vjerna vojska navijača. Da je tomu uistinu tako svjedoči i susret odigran u Cvetkovcu, pokraj Koprivnice, prije desetak dana, koji je privukao preko tri tisuće gledatelja, iako se taj klub natječe u 4. nogometnoj ligi, a samo mjesto broji tek 157 žitelja.

- Ne bježimo od uloge favorita i idemo po pobjedu danas. Kup je nezgodno natjecanje, gdje su iznenađenja uvijek moguća, ali znamo što je nagrada, kratko je poručio sportski direktor NK Mladosti Vjekoslav Ćalušić.

Recimo i to da današnja utakmica na Brdu počinje u 15 sati, a iduće kolo Kupa na rasporedu je prije pauze za Svjetsko prvenstvo, odnosno 9. studenog.