Fotografija: Mladostaši danas na Brdu dočekuju Inter/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Mladostaši danas na Brdu dočekuju Inter/ Foto: Deni Marčinković

NK Mladost i NK Bjelovar bore se za prolaz u osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa

Prvi će na teren istrčati nogometaši iz Ždralova, koji će na svome Brdu danas u 15.30 sati ugostiti Inter iz Zaprešića, dok će nogometaši Bjelovara sutra u isto vrijeme na Logoru dočekati Rudeš




Nogometaši Mladosti i Bjelovara danas, odnosno sutra na domaćim će terenima pokušati izboriti 1/8 finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Prvi će na teren istrčati nogometaši iz Ždralova, koji će na svome Brdu danas u 15.30 sati ugostiti Inter iz Zaprešića.

Pogled na ligaške tablice govori da je pred nama zanimljiv susret. Naime, "div iz predgrađa" trenutno je posljednjeplasirana ekipa 2. HNL, dok Mladost s Međimurjem dijeli lidersku poziciju 3. HNL Sjever. 

- To što je Inter trenutno posljednji ne mora ništa značiti jer je druga liga poprilično izjednačena. Međutim, igramo na našem terenu na kojemu nikome ne priznamo da je bolji. Idemo se "potući" pa što bude. Svi dečki su zdravi i spremni te ćemo istrčati u najjačem sastavu, a hoće li to biti dovoljno za prolazak, vidjet ćemo nakon utakmice, kazao je direktor NK Mladosti Vjekoslav Ćalušić.

Iduće kolo Osijek i Gorica

Za razliku od pretkola, u kojemu je Mladost imala težeg protivnika, ovog puta barem na papiru lošije su prošli nogometaši Bjelovara. Naime, oni će sutra također u 15.30 sati na Logoru dočekati Rudeš, trenutno vodeću ekipu 2. HNL.

- Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu u kojoj ćemo svakako tražiti pobjedu, iako nam je fokus ipak usmjeren na prvenstvo. Naravno, voljeli bi proći Rudeš jer bi to značilo da nam u idućem kolu dolazi Osijek, što bi u svakom slučaju bila lijepa priredba za sve ljubitelje nogometa, rekao je predsjednik NK Bjelovara Marko Ćurić.

<p>Bjelovar je novu sezonu otvorio nešto lošije od Mladosti/ Foto: Deni Marčinković</p>

Bjelovar je novu sezonu otvorio nešto lošije od Mladosti/ Foto: Deni Marčinković

Dodajmo i to da je Bjelovar nešto lošije otvorio prvenstvo u odnosu na momčad s Brda te se trenutno nalazi na sedmoj poziciji 3. HNL Sjever. Ostvare li danas pobjedu protiv Intera, nogometaši Mladosti također će na svom terenu ugostiti prvoligaša i to NK Goricu.