Fotografija: Foto: Ante Čizmić/CROPIX
Galerija
Foto: Ante Čizmić/CROPIX

Nizozemski mediji: Zaplješćimo Modriću, školovao nas je 119 minuta, a sad će mu 38. godina...

"Navijači Nizozemske plješću Luki Modriću dok izlazi iz igre. Potpuno je to zaslužio, bila je to sjajna utakmica...", pišu Nizozemci nakon utakmice



Nizozemski mediji ne skrivaju oduševljenost igrom Hrvatske protiv njihove reprezentacije, a posebno veličaju neuništivog Luku Modrića. 

"Za tri mjeseca napunit će 38 godina i evo ga sada, usred lipnja, nakon duge i naporne sezone školovao  nas je 119 minuta. Navijači Nizozemske plješću Luki Modriću dok izlazi iz igre. Potpuno je to zaslužio, Bila je to sjajna utakmica na terenu i tribinama. Puna buke, žestine, golova, drame. Nije bilo ni sekunde dosade. Na kraju je Hrvatska pobijedila i ostavila Nizozemsku frustriranu nakon duge i teške sezone. No, to je logična posljedica onoga što je Oranje pokazalo.", piše novinar nizozemskog dnevnika Algemeen Dagblada.

Foto: Ante Čizmić/CROPIX
Foto: Ante Čizmić/CROPIX

Državna televizija NOS pak kaže: "Stari majstor Modrić zasluženo je i u Rotterdamu dobio jedan veliki pljesak. Čini se da istrošenost ne pogađa Modrića, jer 37-godišnjak je po tko zna koji put vodio Hrvatsku do pobjede. Zaokružio je svoju fenomenalnu partiju golom u sudačkoj nadoknadi i ovacijama publike."

> OVDJE POSLUŠAJ I POGLEDAJ KAKO JE ROTTERDAM ISPRATIO MODRIĆA

U međuvremenu se oglasio i kapetan nizozemske reprezentacije Virgil van Dijk koji je rekao: 

"Hrvatska ima sjajan mentalitet i odličnu momčad, posebno vezni red. Našla je put do pobjede. Razočarani smo, ali izgubili smo od dobrog suparnika", rekao je Van Dijk, a potom je rekao kako je hrvatska reprezentacija igrala na "domaćem terenu".

- Točno, svi znamo koliko je važno kada navijači stoje iza tebe, kada te guraju. Sasvim sigurno to mnogo znači - rekao je Van Dijk.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!