Fotografija: Mladi Štef putuje u Češku/Foto: MK Pakrac-Lipik
Galerija
Mladi Štef putuje u Češku/Foto: MK Pakrac-Lipik

Ni blatnjava staza ni ugriz ose u vožnji nisu omeli Štefa: "Ide na Europsko prvenstvo u Češku"

Već ovog vikenda, 15. i 16. lipnja Štefa čeka posljednja utrka u Alpe Adria prvenstvu u kojem je trenutno vodeći, a vozi se u Čačku, u SrbijiProteklog vikenda, 8. i 9. lipnja Stefan Lenče Štef, vozač Moto kluba Pakrac-Lipik nastupao je na polufinalnoj utrci Europskog prvenstva MX65/85 u gradu Zarnesti u Rumunjskoj gdje se, unatoč lošijem plasmanu od uobičajenog, uspio plasirati u finale koje će biti održano 20. i 21. srpnja u Češkom gradu Loketu, piše Pakrački list.

Težak teren natopljen blatom

- Subota je bila rezervirana za treninge i kvalifikacije, a nedjelja za warm-up i utrke. Veliku, široku i tešku stazu s ogromnim skokovima cijeli petak je natapala jaka kiša i to je nagovijestilo težak i naporan vikend.

Staza u Rumunjskoj je bila natopljena blatom/Foto: MK Pakrac-Lipik
Staza u Rumunjskoj je bila natopljena blatom/Foto: MK Pakrac-Lipik

Subotnji prvi trening Štef je po dubokom blatu odradio odlično, 3. u svojoj grupi, klasifikacijski trening ispipavao je teren i zauzeo dosta dobro 9. mjesto, a poslijepodne je vožena kvalifikacijska utrka čiji plasman određuje izbor startne rampe na nedjeljnim utrkama. Štef je odlično krenuo s 5. mjestom, ali u drugom krugu na velikom skoku je pao i jako se natukao, no ipak uspijeva završiti 15.“, rezimirao je početak natjecanja Štefov tata, Davor Lenče.

Nije bio onaj pravi

- U nedjelju na zagrijavanju je zauzeo 9. mjesto, ali prilično rezervirano i nije bio onaj pravi. Prvu utrku završava s opreznom vožnjom 12., dok u drugoj utrci dosta vozača pada na startnom zavoju i Štef kreće loše, sa samog začelja. Da stvar bude gora, u vožnji ga je ugrizla osa u usnicu i poremetila mu koncentraciju.

Štef je još jednom dokazao kvalitetu/Foto: MK Pakrac-Lipik
Štef je još jednom dokazao kvalitetu/Foto: MK Pakrac-Lipik

Jako dobrom vožnjom probio se do 13. mjesta što je ukupno bilo za 14. mjesto“, rekao je Davor i dodao da su na kraju sretni jer se tim mjestom ipak kvalificirao u finale, ali i malo zabrinuti zbog previše problema i zauzimanja puno nižeg mjesta od onog kojemu pripada.

Već ovog vikenda, 15. i 16. lipnja Štefa čeka posljednja utrka u Alpe Adria prvenstvu u kojem je trenutno vodeći, a vozi se u Čačku, u Srbiji, piše Pakrački list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!