Fotografija: Tin Srbić osvojio je srebro na OI u Tokiju/Foto: Ivan Peric/CROPIX (Ilustracija)
Tin Srbić osvojio je srebro na OI u Tokiju/Foto: Ivan Peric/CROPIX (Ilustracija)

Naš gimnastičar Tin Srbić osvojio srebrnu medalju u finalu preče

To je ujedno osma hrvatska medalja na OI u Tokiju, pri čemu treće srebro nakon tri zlata i dvije bronce.
Hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je srebrnu medalju u finalu preče na olimpijskim igrama u Tokiju osvojivši osmo odličje za Hrvatsku, piše Jutarnji list.

Svjetski prvak iz Montreala 2017. i srebrni sa SP-a u Stuttgartu dvije godine kasnije, te dvostruki osvajač srebra na europskim prvenstvima (2019, 2020), tako je stigao i do svoje prve olimpijske medalje. Bila je to ujedno i osma hrvatska medalja na OI u Tokiju, pri čemu treće srebro nakon tri zlata i dvije bronce.

Sve ili ništa

Srbić je u kvalifikacijama sa sjajnom vježbom, sa startom 6.2 i na kraju ocjenom 14.633 u finale ušao kao trećeplasirani. Međutim, za finale je pripremao svoju najjaču vježbu sa startom 6.5 najavivši kako ide na sve ili ništa.

Rizik se isplatio i sjajnim nastupom stigao je do srebra. Bolji od njega bio je samo Japanac Daiki Hashimoto koji je bio najbolji i u kvalifikacijama, piše Jutarnji list.

U finalu je osvojio zlato s ocjenom 15.066, dok je broncu osvojio Rus Nikita Nagornji sa 14.533. Za 19-godišnjeg Japanca drugo je to zlato u Tokiju nakon što je bio najbolji i na višeboju.