Fotografija: Nakon deset odigranih kola Paket24 Premijer lige, rukometaši Bjelovara konačno su dočekali prvu pobjedu na domaćem terenu/Foto: Deni Marčinković
Nakon deset odigranih kola Paket24 Premijer lige, rukometaši Bjelovara konačno su dočekali prvu pobjedu na domaćem terenu/Foto: Deni Marčinković

Rukometaši Bjelovara pobijedili kao domaćini nakon gotovo tri mjeseca

Ovom pobjedom Kesizupci sada imaju pet bodova te su preskočili Dubrovnik i trenutno se nalaze na 7. mjestu premijerligaške ljestvice



Nakon deset odigranih kola Paket24 Premijer lige, rukometaši Bjelovara konačno su dočekali prvu pobjedu na domaćem terenu. U zaostaloj utakmici 6. kola Kesizupci su rezultatom 24:23 bili bolji od ekipe Umaga. 

Gosti su bolje otvorili utakmicu te su prvih 15 minuta bili vodstvu. Kako je utakmica odmicala naši dečki su se polako počeli dizati, a golom Josipa Repušića u 26. minuti Bjelovar je prvi put imao prednost od dva pogotka razlike. Na odmor se otišlo s rezultatom 13:12, a već u 35. minuti na semaforu pisalo 17:13. 

10 minuta bez zgoditka

U nekoliko navrata Kesizupci su na svom kontu imali i 5 pogodaka prednosti i kada se činilo da će rutinirano privesti utakmicu kraju, dolazi do pada u igri te mreža gostiju iz Umaga miruje gotovo 10 minuta. Golom Buvinića u 55. minuti gosti dolaze na samo -1, no Lulić u 57. minuti vraća na Bjelovar na dva pogotka prednosti.

Minutu prije kraja Umag ponovno minimalizira prednost, ali srećom više od toga nisu uspjeli napraviti te dva boda ostaju u Bjelovaru. Ovom pobjedom Kesizupci sada imaju 5 bodova te su preskočili Dubrovnik i trenutno se nalaze na 7. mjestu premijerligaške ljestvice.

Najefikasniji pojedinci u domaćim redovima bili su Josip Repušić sa 7 i Tibor Jurjević s 4 postignuta pogotka. Iako je obrana bila bolji segment igre, ponovno je izostao učinak vratara, koji su u ovoj utakmici skupili svega 3 obrane.

Slijedi stanka

 - Čestitam dečkima na borbenosti i pobjedi. Nadam se da ćemo ovakvu igru u obrani zadržati i u nastavku sezone, jer nam upravo obrana treba biti glavni forte. Sada slijedi kratka stanka te imamo vremena da se uigramo i počnemo primjenjivati neke nove stvari. Imamo još dosta prostora za napredak, a posebno me veseli što mladi igrači polako dolaze, rekao je nakon utakmice trener RK Bjelovara Josip Pećina.

Ovo je ujedno bila i posljednja ovogodišnja utakmica, a rukometaši Bjelovara na teren bi ponovno trebali izaći krajem siječnja kada ih očekuju zaostale utakmice protiv Zameta i Dubrave, te nastavak redovnog natjecanja.