Fotografija: Petar Daskijević i njegov ponosni otac/Foto: Privatni album
Galerija
Petar Daskijević i njegov ponosni otac/Foto: Privatni album

Najmlađi teakwonodist s crnim pojasom Petar Daskijević (9): "Počeo je trenirati s dvije godine"

Ovaj talentirani dječak već s tri godine imao je prvu službenu borbu na natjecanju u Stuttgartu, čime je postao najmlađi natjecatelj na svijetu u ovom sportu



Nove sjajne vijesti ovih dana stižu iz bjelovarskog Taekwondo kluba Omega. Naime, čak šest njihovih članova krajem prošlog tjedna u Zagrebu je pred komisijom Hrvatskog taekwondo saveza uspješno položilo ispite za crne pojaseve.

Konkretno, novo taekwondo zvanje stekli su: Luka Iveković, Marin Bakić, Mia Pop, Ines Kovač, Leo Lončar i Petar Daskijević.

Šest boraca TK Omega izborilo je crni pojas/ Foto: Privatni album
Šest boraca TK Omega izborilo je crni pojas/ Foto: Privatni album
Polaganje je održano u Zagrebu/ Foto: Privatni album
Polaganje je održano u Zagrebu/ Foto: Privatni album

Petar Daskijević ujedno je i najveća priča ovog kluba, ali i hrvatskog taekwondo uopće. Naime, prema riječima njegova trenera i oca Ivana Dasijevića, Petar je sa svojih 9 godina trenutno najmlađi hrvatski taekwondoist s položenim crnim pojasom.

Najmlađi prvak Hrvatske

Podsjetimo, ovaj talentirani mladić već s tri godine imao je prvu službenu borbu na natjecanju u Stuttgartu, čime je vjerojatno postao najmlađi natjecatelj na svijetu u ovom sportu, o čemu smo već pisali OVDJE.

Osim toga, Petar Daskijević najmlađi je aktualni prvak Hrvatske, a svi navedeni rezultati nisu pretjerano iznenađenje, budući da od prvih dana svog života boravi u taekwondo dvorani.

Petar i tata Ivan Daskijević/ Foto: Privatni album
Petar i tata Ivan Daskijević/ Foto: Privatni album

- Moram reći da svi borci koji su položili ovaj ispit treniraju više od šest godina, što je i jedan od uvjeta za dobivanje crnog pojasa. Doista im čestitam na tome. Što se Petra tiče, on je doslovno prohodao u dvorani. Stalno bi sa mnom dolazio na treninge, a s dvije godine je već i sam počeo trenirati. Nadalje, trenutno je najmlađi vlasnik crnog pojasa u Hrvatskoj, a gotovo da sam siguran da ni općenito nikada nitko nije došao do crnog pojasa s devet godina, ponosno je poručio Ivan Daskijević, trener TK Omege te otac malenog Petra. 

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!