Fotografija: Mladi Daruvarčani bili su odlični na turniru u Čakovcu/ Foto: TK Feniks Daruvar
Galerija
Mladi Daruvarčani bili su odlični na turniru u Čakovcu/ Foto: TK Feniks Daruvar

Najmlađi natjecatelji TK Feniks u Daruvar s još jednog turnira donijeli hrpu medalja

Ricardo Kolić osvojio je odličja u sve tri skupine, njegova sestra Mia zaustavljena je tek u finalu zlatne skupine, a Petar Bolšec osvojio je broncu u zlatnoj skupini. Sjajan turnir odradili su i Lea Kolić te Nikola Ignatovski



Nakon kraće stanke, najmlađi članovi Teniskog kluba Feniks Daruvar vratili su se nastupima na turnirima. Točnije, pet članova ovog kluba proteklog je vikenda nastupilo na turniru u Čakovcu, koji se igrao u kategoriji do 8, 9 i 10 godina. 

Kao i nebrojeno puta do sada, mladi daruvarski tenisači pokazali su zavidno znanje te su u svoj grad opet donijeli hrpu medalja.

Teniska obitelj Kolić

Najmlađa predstavnica TK Feniks na ovom turniru bila je Lea Kolić, koja je u skupini do 8 godina zauzela četvrtu poziciju, dok je titula pobjednika ove skupine pripala njezinom nešto starijem bratu Ricardu, koji će ovaj turnir zasigurno još dugo pamtiti.

Tri člana teniske obitelji Kolić/ Foto: TK Feniks Daruvar
Tri člana teniske obitelji Kolić/ Foto: TK Feniks Daruvar

Naime, Ricardo je nastupio i u preostale dvije skupine te ostavio zapažene rezultate. Točnije, u kategoriji do 9 godina osvojio je prvo mjesto u srebrnoj skupini te sjajno treće mjesto srebrne skupine do 10 godina. 

Dodajmo i to da u Čakovcu nastupila i Mia Kolić, treća i najstarija natjecateljica iz ove daruvarske teniske obitelji, koja je u finalu zlatne skupine poražena u od Eme Štajcar iz Varteksa, rezultatom 4/1 4/1.

Obitelj Kolić u potpunosti je posvećena tenisu/ Foto: TK Feniks Daruvar
Obitelj Kolić u potpunosti je posvećena tenisu/ Foto: TK Feniks Daruvar

- Ricardo Kolić jedan od naših najperspektivnijih malih tenisača. Turnire u uzrastima do 9 i 10 godina igrao je isključivo na vlastiti zahtjev, a mi smo ga gotovo pa odgovarali od toga, bojeći se da će ga ostali igrači s lakoćom pobjeđivati. Međutim, njegova želja bila je toliko jaka da smo i roditelji i mi na kraju morali popustiti, što se u konačnici pokazalo kao dobrom odlukom. Moram naglasiti da je cijela ova obitelj posvećena djeci, odnosno njihovom tenisu, što doista zaslužuje svaku pohvalu, pojasnio je jedan od trenera mladih daruvarskih tenisača Luka Ogrizek.

Odustao od mora samo zbog turnira

Boje kluba u Čakovcu su branili i Nikola Ignatovski, koji je odličnom igrom osigurao nastup u srebrnoj skupini do 10 godina, u kojoj je u konačnici zauzeo četvrto mjesto. U istoj kategoriji nastupio je i Petar Bolšec, osvojivši sjajno treće mjesto u zlatnoj skupini.

Nikola Ignatovski i Petar Bolšec odmjerili su snage u skupini/ Foto: TK Feniks Daruvar
Nikola Ignatovski i Petar Bolšec odmjerili su snage u skupini/ Foto: TK Feniks Daruvar

- Nikola je ove godine najviše napredovao i vjerujem da ovim rezultatom ima šansu izboriti regionalni masters. Dečko se doista jako trudi i znam da nije htio otići ni na more, samo da može igrati ovaj turnir. Što se tiče Petra Bolšeca, on još uvijek ima priliku kroz nekoliko preostalih turnira izboriti državni masters, baš kao i Andrej Sofka, što vjerujem da će im poći za rukom, zaključio je Ogrizek.

Petar Bolšec/ Foto: TK Feniks Daruvar
Petar Bolšec/ Foto: TK Feniks Daruvar

Iduću priliku za ubrati nove medalje mladi Daruvarčani imat će već krajem kolovoza, kada je na rasporedu turnir u Virovitici, a poučeni dosadašnjim iskustvom, s pravom možemo očekivati nove sjajne nastupe najmlađih natjecatelja TK Feniks. 

Ricardo Kolić/ Foto: TK Feniks Daruvar
Ricardo Kolić/ Foto: TK Feniks Daruvar