Fotografija: Foto: Pakrački list
Galerija
Foto: Pakrački list

Na biciklijadu došli rekreativci iz Daruvara, Virovitice, Zagreba, Garešnice, Kutine, Novske i G. Polja

Veliki pljesak na samom cilju pobrali su i članovi Udruge slijepih Pakrac-Lipik, Stanko Kovačić i Branko Uzur, koji su odvozili cijeli trasu biciklijade na tandem biciklu za slijepe i slabovidne



Tradicionalna pakračko-lipička biciklijada, koju svake godine organiziraju turističke zajednice Pakraca i Lipika te Grad Pakrac, okupila je jučer 151 sudionika, što rekreativaca i poluprofesionalnih biciklista do najmlađih sugrađana s roditeljima, piše Pakrački list.

Ugodno poslijepodne

Iako su jučerašnje, srećom kratkotrajne vremenske neprilike skoro pokvarile cijeli biciklistički doživljaj, vrijeme se pred start „nasmiješilo“ i omogućilo biciklistima s obiteljima ugodno provedeno popodne. Dok se čekao start i ove godine građani su mali prilike besplatno registrirati svoje bicikle zahvaljujući suradnji s djelatnicima Policijske postaje Pakrac. Iz Pakraca je krenulo 116 biciklista, a nakon vožnje gradskim ulicama te poljskim putem uz Pakru, kod zgrade gradske uprave u Lipiku priključilo se još tridesetak sudionika te je biciklistička kolona nastavila vožnju do Klise sve do Pakurnovca gdje je i ove godine bio cilj biciklijade.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Uz Pakračane i Lipičane, na biciklijadu su došli i rekreativci iz Daruvara, Virovitice, Zagreba, Garešnice, Kutine, Novske i Grubišnog Polja, a veliki pljesak na samom cilju, osim najmlađih sudionika, pobrali su i članovi Udruge slijepih Pakrac-Lipik. Njihov predsjednik Stanko Kovačić i jedan od članova Branko Uzur odvozili su cijeli trasu biciklijade na tandem biciklu za slijepe i slabovidne čime su, ne samo promovirali biciklijadu na najbolji mogući način, nego i rušili predrasude.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Uz okrjepu i osvježenje održana je i tradicionalna tombola gdje su nagrađeni najmlađi i najstariji sudionici ovogodišnje biciklijade, tako je najstariji sudionik bio Zvonko Družinec (1948.), dok su najmlađi i najhrabriji bili Una Lukić (2021.) i Mateo Glazer (2020.) Glavnu nagradu, bicikl, osigurao je Vladimir Tessari, vlasnik trgovine „Bicikli Tessari“, a osvojio ga je David Svjetličić iz Pakraca.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Kako nam je rekla Gabriela Sabo Seleši, voditeljica ureda TZ Pakrac, svake godine velik doprinos daju pakrački vatrogasci i policija koji prate bicikliste cijelim putem kojih je posljednjih godina sve više, a posebno je zahvalila pakračkim obrtnicima koji osiguravaju simbolične nagrade za sudionike biciklijade bez kojih ne bi bilo ni tradicionalne tombole, piše Pakrački list.