Fotografija: Mladostaši sutra u sklopu 1/8 finala kupa gostuju kod prvoligaša Gorice/ Foto: Deni Marčinković
Mladostaši sutra u sklopu 1/8 finala kupa gostuju kod prvoligaša Gorice/ Foto: Deni Marčinković

Mladostaši sutra gostuju u Gorici: "Ova utakmica je nagrada dečkima za dosadašnji trud"

Inter Zaprešić kao bivši osvajač i dugogodišnji sudionik Kupa, ima bolji koeficijent od Gorice. Pravila kažu da ako neka ekipa pobijedi nositelja, preuzima njegov koeficijent za daljnji ždrijeb, objasnio je Ćalušić razlog gostovanja



Nogometaši Mladosti iz Ždralova sutra će u sklopu osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa odmjeriti snage protiv prvoligaša HNK Gorice. Iako bi svaki drugi ishod, osim prolaske ekipe koja je prije par dana odnijela bod s Poljuda, bio veliko iznenađenje, Mladostaši se ne planiraju unaprijed predati.

- Svjesni smo jakosti protivnika, ali ne bojimo se nikoga i idemo u Veliku Gorici dati sve od sebe. Sam ulazak u 1/8 finala kupa je veliki rezultat, tako da je ova utakmica zapravo nagrada dečkima za dosadašnji trud, kazao je direktor NK Mladosti Vjekoslav Ćalušić. 

Kup susret u nezgodnom trenutku

Inače, ogled s Goricom Mladostašima je došao u poprilično nezgodnom trenutku. Naime, u subotu su na domaćem terenu doživjeli neugodan poraz protiv Poleta, direktnog konkurenta za vrh trećeligaške ljestvice, a u subotu ih čeka gradski derbi protiv Bjelovara.

Težak raspored ima i sutrašnji protivnik Mladostaša. Naime, kao što smo već rekli u subotu su gostovali u Splitu, a ovog vikenda u goste im dolazi Dinamo te postoji mogućnost da će odmarati najbolje igrače, poput Kristijana Lovrića. Međutim, ogromna prednost i dalje je na njihovoj strani. 

Pomalo apsurdna situacija

Da stvar bude još gora, svi prvoligaši u ovom dijelu ždrijeba nastupaju kao gosti, osim HNK Gorice. Ovu pomalo apsurdnu situaciju razjasnio je Ćalušić.

- Inter Zaprešić, kojeg smo pobijedili u prošlom kolu, kao bivši osvajač ovog natjecanja te dugogodišnji sudionik, ima bolji koeficijent od Gorice. Pravila su takva da ako neka ekipa pobijedi nositelja, preuzima njegov koeficijent za daljnji ždrijeb, a upravo se to nama dogodilo pobjedom protiv Intera, objasnio je direktor kluba s Brda. 

Utakmica između HNK Gorice i Mladosti iz Ždralova na rasporedu je sutra u 15 sati, a direktan prijenos bit će na YouTubeu.