Fotografija: Nogometaši Mladosti iz Ždralova saznali su protivnike u kvalifikacijama za 2. HNL/ Foto: Facebook
Nogometaši Mladosti iz Ždralova saznali su protivnike u kvalifikacijama za 2. HNL/ Foto: Facebook

Mladost preko Jaruna traži prolaz u finale kvalifikacija za 2. HNL

Polufinalna utakmice na rasporedu je ove subote, 19. lipnja, na Gradskom stadionu Bjelovar, s početkom u 17.30 sati, a u slučaju prolaza, Mladost će finale također igrati u Bjelovaru, 26. lipnjaNogometaši Mladosti iz Ždralova na putu do toliko željene druge lige morat će ostvariti još dvije pobjede. Naime, u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza danas je održan ždrijeb kvalifikacija za 2. HNL, na kojemu je određeno da će ekipe Mladosti i Jaruna igrati polufinalnu utakmicu, dok se NK Belišće u finale plasiralo bez borbe.

Polufinalna utakmica na rasporedu je ove subote, 19. lipnja, na Gradskom stadionu Bjelovar, s početkom u 17.30 sati. Uspiju li nogometaši s Brda riješiti prvu prepreku NK Jarun, predanost domaćeg terena imat će i u finalu, koje će se u tom slučaju na bjelovarskom stadionu odigrati tjedan dana kasnije, odnosno 26. lipnja. 

Zadovoljni ždrijebom

- Iako ćemo za ulazak u drugu ligu morati odigrati jednu utakmicu više, osobno mi se ta opcija najviše sviđa. Naime, već ranije je dogovoreno da ona ekipa koja direktno prođe u finale ne može biti domaćin te utakmice, tako da sam zadovoljan ždrijebom, kazao nam je direktor NK Mladosti Vjekoslav Ćalušić nakon današnjeg izvlačenja. 

Također, dodao je i to da su i Jarun i Belišće ekipe koje u svojim sastavima imaju šest ili sedam bivših prvoligaških igrača, stoga im posao neće biti niti malo jednostavan.

- Međutim, imamo i mi svojih prednosti te mislim da su šanse u obje utakmice 50:50. Kažem, po imena su obje ekipe sigurno jače od nas, ali sam uvjeren da nitko nema veću želju od nas za ulazak u drugu ligu, poručio je Ćalušić, dodavši da će oba susreta u direktnom prijenosu biti emitirane na HNTV-u i Arena Sportu.