Fotografija: Matko Škondro/Foto: Pakrački list
Galerija
Matko Škondro/Foto: Pakrački list

Mladi Pakračanin Matko Škondro juniorski je prvak Hrvatske u kuglanju

Matko je prvog dana prvenstva srušio 570 čunjeva, a drugi dan 545 čunjeva što je bilo dovoljno za ukupnu pobjeduMladi  Pakračanin  Matko Škondro, kuglač KK Pakrac-Papuk, prvak je Hrvatske za 2021/22. godinu u konkurenciji mlađih juniora (mlađi od 18 godina), javlja Pakrački list.

On je naslov osvojio ovog vikenda nastupom u Zagrebu. Prvog dana u subotu je srušio 570 čunjeva što je bio drugi rezultat. Drugi dan je bio nešto slabiji, 545 čunjeva, ali dovoljno za ukupnu pobjedu ostavivši prve pratitelje za 11, odnosno 25 čunjeva razlike.   

Treniraju pet godina

Drugi naš kuglač na istom natjecanju Niko Kalvi, također igrač Pakrac-Papuka, ukupno je bio u konkurenciji 47 igrača bio 16. srušivši ukupno 1035 čunjeva pri čemu je odličan bio prvi dan i sa srušenih 566 čunjeva zauzimao treće mjesto. No drugi dan je pokvario plasman, što je kod mladih kuglača čest slučaj, kaže njihov trener Robert De Zan pa je Matkov uspjeh tim veći. 

Niko Kalvi/Foto: Pakrački list
Niko Kalvi/Foto: Pakrački list
 

Oba ova mlada kuglača, Matko rođen 2005. i Niko 2006., treniraju kuglanje oko pet godina i prvi trener im je bio Tomislav Luksetić. Prije tri godine Niko je bio treći na prvenstvu Hrvatske u konkurenciji kadeta (mlađi od 14 godina). Unazad nešto više od godinu dana trenira ih Robert De Zan koji ove rezultate ocjenjuje fantastičnim i s obzirom da su se natjecali sa starijim protivnicima.  Inače za njih  ima samo pohvale jer dečki marljivo treniraju četiri puta tjedno. Ove jeseni već su nastupili za KK Pakrac-Papuk u seniorskoj konkurenciji u 1.B HKL.

Niko i Matko sa svojim trenerom Robertom De Zanom/Foto: Pakrački list
Niko i Matko sa svojim trenerom Robertom De Zanom/Foto: Pakrački list

U juniorskoj konkurenciji još ih ove zime očekuje prvenstvo Hrvatske u parovima, piše Pakrački list.