Fotografija: Daruvarčani su bodrili reprezentaciju u Varaždinu/ Foto: TK Feniks
Galerija
Daruvarčani su bodrili reprezentaciju u Varaždinu/ Foto: TK Feniks

Mladi daruvarski tenisači bodrili Davis cup reprezentaciju: "Bili smo najglasniji i najpristojniji!"

"Zauzeli smo cijelu jednu tribinu. I opet smo, kao na svim našim putovanjima, bili najveseliji, najprimjećeniji, a sigurno i najsnalažljiviji u sakupljanju potpisa", kažu iz kluba



O daruvarskom Teniskom klubu Feniks često smo pisali prvenstveno zbog sjajnih rezultata njihovih mladih članova, koji se nerijetko nađu na samom vrhu teniskih natjecanja diljem Hrvatske. Međutim, ono što iz ovog kluba uvijek ističu je činjenica da je njihov prvenstveni cilj kroz sport odgojiti mlade ljude i maknuti ih s ulica.

Daruvarčani su bili najglasnija publika/ Foto: TK Feniks
Daruvarčani su bili najglasnija publika/ Foto: TK Feniks

Da je tomu uistinu tako potvrđuje i njihove posljednja aktivnost. Naime, gotovo svi članovi kluba, točnije njih 150, "potrpalo" se u tri autobusa i proteklog vikenda bodrilo Davis cup reprezentaciju koja je u Varaždinu igrala protiv Belgije.

Najglasniji i najveseliji navijači

- Zauzeli smo cijelu jednu tribinu. I opet smo, kao na svim našim putovanjima, bili najglasniji, najpristojniji, najveseliji, najprimjećeniji, a sigurno i najsnalažljiviji u sakupljanju potpisa. Trenerice Ive su ovaj put sudjelovale u organizaciji te su kao hostese ukrašavale događaj i bile na usluzi svim igračima i VIP gostima. Hvala HTS-u na značajnoj pomoći, hvala svima koji su bili, a žao nam je onih koji su se u zadnji čas razboljeli, poručili su iz Teniskog kluba Feniks.

Marin Čilić dijelio je autograme/ Foto: TK Feniks
Marin Čilić dijelio je autograme/ Foto: TK Feniks
Borba za potpise/ Foto: TK Feniks
Borba za potpise/ Foto: TK Feniks
Trenerice u ulozi hostesa/ Foto: TK Feniks
Trenerice u ulozi hostesa/ Foto: TK Feniks

Iako su naši reprezentativci ovog puta izgubili, daruvarski mališani nisu bili previše razočarani, jer svaki pravi sportaš jako dobro zna da su porazi sastavni dio tog puta. 

Poanta sporta

Na sličnom tragu bio je i Daruvarčanin Narcis Smojver, čiji je sin član kluba, a koji je također dao svoje viđenje ovog izleta u organizaciji TK Feniks. Njegove riječi prenosimo u cijelosti:

- Ljudi različito gledaju na sport. Mnogima je to samo besmisleno gubljenje vremena, dok je mnogima prilika da nauče nešto o životu. Osim onog natjecateljskog dijela, koji je naravno važan, kroz sport se mogu naučiti mnoge istine koje ti pomognu da shvatiš i prihvatiš i druge stvari u životu na jednostavniji način.

Uspomena za cijeli život/ Foto: TK Feniks
Uspomena za cijeli život/ Foto: TK Feniks

Da, lijepo je biti prvi. Ali nećeš to biti uvijek! Lijepo je pobijediti. Ali, uvijek postoji netko tko može bolje. Tužno je gubiti u finalu. Ali, postoji novo natjecanje i nova prilika! Planinarenje realno i nije sport u pravom smislu, ali nauči te natjecati se s onim tko je u cijeloj priči najvažniji. Ti sam. Nauči te strpljivosti, prihvaćanju realnosti (da, nekad te planina ne pusti k sebi) i nauči te ljepoti druženja i prijateljstva s drugima koji vole isto što i ti.

I zato mi je jako drago da je Slaven jučer bio u Varaždinu na Davis cupu. Za razliku od mene on nikad nije bio natjecateljski tip i rezultat mu nikad nije bio previše važan. Ali zato je već dugi niz godina član teniskog kluba Teniski Klub Feniks i odlazi na treninge sa zadovoljstvom. Ima prijatelje zbog kojih ne pomišlja prestati, iako je na nekim ozbiljnijim natjecanjima bio samo 4-5 puta. I to je možda najbolja pohvala ljudima u klubu jer taj pristup da su jako bitne i te "rezultatske" stvari su jednako važni kao i vrhunski rezultati. I zato, Dino, Luka, i Goran radite odličnu stvar! A kvaliteta će se ionako sama po sebi uzdići, poručio je Narcis Smojver. 

Foto: TK Feniks
Foto: TK Feniks
Foto: TK Feniks
Foto: TK Feniks

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!