Fotografija: Ekipa Daruvara na Prvenstvu Hrvatske u Zadru/ Foto: Damir Bečeheli-HOS
Galerija
Ekipa Daruvara na Prvenstvu Hrvatske u Zadru/ Foto: Damir Bečeheli-HOS

Mladi daruvarski odbojkaši četvrti na Prvenstvu Hrvatske: "Postolje nam je izbjeglo za dlaku"

Ulazak u polufinale bio je naš primarni cilj, tako da sam konačnim ishodom jako zadovoljan, iako nam je za medalju nedostajalo tek malo više hrabrosti, koncentracije, ali i sreće, kazao je Bartoš



Mlađi kadeti Odbojkaškog kluba Daruvar osvojili su odlično četvrto mjesto na Prvenstvu Hrvatske koje se proteklog vikenda održalo u Zadru.

Iako im je postolje izbjeglo za dlaku, odnosno od medalje ih je dijelilo tek malo sreće i koncentracije u petom setu utakmice za treće mjesto, biti četvrtoplasirana ekipa države odlično je ostvarenje. Također, činjenica da su mladi Daruvarčani uspjeli obraniti prošlogodišnji rezultat, ovaj uspjeh čini još i većim. 

Ulazak u polufinale bio je primaran cilj/ Foto: Damir Bečeheli-HOS
Ulazak u polufinale bio je primaran cilj/ Foto: Damir Bečeheli-HOS

- Ulazak u polufinale bio je naš primarni cilj koji smo si zadali uoči Prvenstva, tako da sam konačnim ishodom jako zadovoljan. Naravno, kada smo već izborili polufinale apetiti su porasli i htjeli smo uzeti medalju, ali u ključnim trenutcima nedostajalo je i malo više hrabrosti, koncentracije, ali i sreće. Samo polufinale smo odigrali poprilično slabo, tako da nismo niti imali previše šansi, međutim u utakmici za treće mjesto poveli smo 2:0 u setovima i kada se činilo da je pobjeda već tu, ekipa Rijeke počela je bolje igrati. Mi smo u tim trenucima nešto lošije odreagirali i doveli utakmicu u peti set, koji je u odbojci uvijek lutrija. Na kraju smo nesretno izgubili "na razliku", ali unatoč svemu nema mjesta nezadovoljstvu, kazao je dan nakon završetka turnira trener Daruvarčana Staša Bartoš. 

Treneri Staša Bartoš i Marko Kepčija/ Foto: Damir Bečeheli-HOS
Treneri Staša Bartoš i Marko Kepčija/ Foto: Damir Bečeheli-HOS

Dodao je i to da je konkurencije na turniru bila iznimno jaka, jer su nastupale ekipe poput zagrebačke Mladosti, Marsonije iz Slavonskog Broda, koja je i osvojila naslov te već spomenute Rijeke. 

Iskustvo iz Beograda 

- Vrijedi istaknuti da je čak devet od 12 igrača nedavno branilo boje Daruvara, ali i Hrvatske na Svjetskom školskom prvenstvu u Beogradu, tako da je ovaj rezultat još jedna potvrda dobrog rada u klubu. Riječ je generaciji u kojoj ima mladića koji treniraju već šest, sedam godina, pa sve do onih koji se odbojkom bave tek nekoliko mjeseci, ali su se odlično snašli i uklopili, poručio je Bartoš.

Medalja je daruvarskim odbojkašima izmaknula za dlaku/ Foto: Damir Bečeheli-HOS
Medalja je daruvarskim odbojkašima izmaknula za dlaku/ Foto: Damir Bečeheli-HOS

Uspjeh mladih odbojkaša pratio je veliki broj Daruvarčana putem livestreama, što im je svakako bio dodatan vjetar u leđa.

Velika podrška Daruvarčana

- Znam da su roditelji pratili naš nastup, a uz to svakodnevno su nam slali poruke podrške, što nam je svima bilo izuzetno drago. Također, veseli nas i što su imali priliku vidjeti kako se u klubu radi, odnosno kako dečki igraju i napreduju, ali isto tako da se upoznaju i s odbojkom, koja je zbilja lijep sport. Najvažnije od svega je da su dečki velika klapa i da se druže i odlično slažu. Upravo je to naš cilj, da se mladi kroz sport razvijaju i odrastaju te da jedni drugima budu prijatelji, istaknuo je trener mladih daruvarskih odbojkaša.

Inače, nekolicina mlađih kadeta već se polako priključila treninzima s prvom ekipom, a dio njih ubilježio je i svoj prvi seniorski nastup. Prema trenerovim riječima, iz ove generacije u klubu se nadaju da će barem četiri ili pet mladića kroz dvije, tri godine stasati i postati ozbiljni seniorski igrači.

- Fokus kluba je stvarati nove igrače. Svjesni smo činjenice da nam dio igrača uvijek odlazi na fakultet, ali u konačnici i njima je u interesu pokazati se i možda dobiti priliku, uz studiranje, zaigrati u nekom većem klubu te okusiti čar igranja prve lige, zaključio je trener mlađih kadeta Staša Bartoš.

Daruvarčani su u Zadru obranili prošlogodišnji rezultat/ Foto: Damir Bečeheli-HOS
Daruvarčani su u Zadru obranili prošlogodišnji rezultat/ Foto: Damir Bečeheli-HOS

OK Daruvar na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji U15 predstavljali su: Niko Ambroš, Niko Kovač, Borna Doljanin, Borna Bogdan, Noa Rukavina, Tadia Klečka, Sven Šilobodec, Dejan Radojević, Lovro Mlinac, Darijan Vašatko, Luka Brletić i Karlo Heigl, a uz spomenutog trenera Bartoša, u Zadru je s njim bio i pomoćni trener Marko Kepčija. 

Čestitamo svima na odličnom rezultatu.