Fotografija: Trener Dalibor Res sa svojim igračima/Foto: HNK Daruvar
Galerija
Trener Dalibor Res sa svojim igračima/Foto: HNK Daruvar

Mladi daruvarski nogometaši postali prvaci regije: "Pobijedili smo 14 puta i zabili ukupno 63 gola"

Imamo vrlo talentiranih nogometaša koji bi po mom mišljenju, mogli odjenuti sportsku opremu jednog od hrvatskih prvoligaških klubova, kaže trener Dalibor Res



Polaznici Škole nogometa HNK Daruvar, dječaci rođeni 2012. i 2013. godine, ponovili su prošlogodišnji i osvojili prvo mjesto u ligi Regija B.

Kako nam je otkrio njihov trener Dalibor Res, u odigranih šesnaest prvenstvenih utakmica, ekipa U11 zabilježilla je 14 pobjeda i samo 2 poraza s postignutih 63 zgoditka, a primljenih 12.

Dramatična završnica

- Prvo mjesto na tablici su podijelili s izvrsnom momčadi Koprivnice (Slaven Belupo) s istim brojem bodova (42) ali kako se prvak u tom slučaju određuje Propozicijama natjecanja, odnosno gledaju se rezultati međusobnih susreta, u Koprivnici je krajnji rezultat bio 3:1 za domaćina dok su naši klinci izborili domaću pobjedu od 2:0, tako da je naš postignuti zgoditak u gostima bio presudan u osvajanju prvenstva. Ovom prilikom bih čestitao odličnoj ekipi Koprivnice na izuzetnoj dobroj i korektnoj igri tijekom prvenstva i međusobnim utakmicama. Ovoga puta smo mi imali malo više sreće, ali sreća prati hrabre - rekao nam je trener Dalibor Res koji je ovom prilikom istaknuo kako je kapetan ove ekipe Deni Pejčin drugi strijelac prvenstva s postignutim 21 pogotkom dok je istovremeno i prvi strijelac Županijske lige s postignuta 23 pogotka.

Foto: HNK Daruvar
Foto: HNK Daruvar

- Iako nama u Školi nogometa rezultat nije primaran, mislim da on uvijek dođe velikim zajedničkim trudom i radom malih nogometaša i trenera. Kao i u prethodnim generacijama tako i u ovoj, ima vrlo talentiranih nogometaša koji bi po mom mišljenju, uz njihov korektan odnos prema treninzima i utakmicama, mogli odjenuti sportsku opremu jednog od hrvatskih prvoligaških klubova - ponosan je Res koji je potom redom pobrojao tko je sve igrao Regionalnu ligu.

Zaslužni igrači

To su Leo Abdić, Josip Brletić, Patrik Tenžera, Matija Vicić, Marek Malina, Ian Boroš, Luka Stražičić, Deni Pejčin, Borna Hrabrić, Filip Lukić, David Tutić, Leon Žitka, Aurelije Komora, Timotej Santo, Petar Bilavčić, Petar Gegić, Tin Lukaš, Franko Delonga dok su povremeno nastupali i Dominik Kovačević, Teo Križ, Noa Kral i Lukas Svatoš.

Foto: HNK Daruvar
Foto: HNK Daruvar

- Nakon završenog prvenstva okrećemo se turnirima te već u nedjelju dečki, podijeljeni u dvije ekipe, nastupaju na turniru u Novoj Gradišci pa redom u Pakracu, Rovišću, Čatrnji (BiH) te Skucanima nakon čega je planirana stanka do 01.08. kada ćemo se početi pripremati za novu natjecateljsku sezonu - zaključio je na kraju ponosni trener Dalibor Res.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!