Fotografija: Mladi daruvarski nogometaši u Češkoj su pokazali najbolje od sebe/Foto: NK Daruvar
Galerija
Mladi daruvarski nogometaši u Češkoj su pokazali najbolje od sebe/Foto: NK Daruvar

Mladi daruvarski nogometaši na turniru u Češkoj borili se kao lavovi: "Kući smo stigli s peharom"

"Po prikazanoj igri zaslužili smo više jer smo u grupnoj fazi pobijedili osvajače turnira pa su nas organizatori nagradili peharom", kaže Grga Kašljević



Selekcija U12 HNK Daruvar sudjelovala je proteklog vikenda na ROBE VALMEZ KUPU u Češkoj koji se odražavao u gradu Valašske Meziriči na kojem su nastupile momčadi iz Češke, Slovačke, Srbije te najmlađi Daruvarčani kao predstavnici Hrvatske. Na turniru se natjecalo 20 ekipa podijeljenih u četiri skupine po 5 ekipa. Prvog dana se igrala grupna faza, a drugog dana razigravanje za mjesta. 

Izvođenje penala

- Prvoga dana naši su dečki pobijedili dvije utakmice, jednu protiv domaćina 6:0 i protiv Vitkovica 1:0, 0:0 su odigrali protiv Sigme Olomuc dok su u zadnjoj utakmici u grupi poraženi od Juventusa iz Žiline. Spletom drugih rezultata išli su u borbu od 9. do 12. mjesta. Drugi dan su prvu utakmicu odigrali 0:0 protiv FK KRNOV, a drugu i treću pobijedili Vsetin i FK Poruba identičnim rezultatima 2:1. Tim rezultatima su ponovno igrali s FK KRNOV za 9. mjesto gdje se opet regularni dio završio rezultatom 0:0 te su naši mališani bili uspješniji prilikom izvođenja penala rezultatom 4:3, pohvalili su se iz NK Daruvar.

Foto: NK Daruvar
Foto: NK Daruvar
Foto: NK Daruvar
Foto: NK Daruvar
Foto: NK Daruvar
Foto: NK Daruvar

Tijekom tri dana boravka u Češkoj, dječaci iz Daruvara probali su kuglanje, uživali u češkim specijalitetima i opuštali se na bazenima. 

- Iznimno sam zadovoljan našim nastupom. Zbog specifičnog načina natjecanja završili smo na 9. mjestu iako smo po prikazanoj igri zaslužili više jer smo u grupnoj fazi pobijedili osvajače turnira (VITKOVICE) pa su nas organizatori na kraju nagradili peharom.

Borili se kao lavovi

Dečki su se borili kao lavovi bez obzira što nam je put do tamo trajao 12 sati. Turnir je vrhunski organiziran i ovim putem se zahvaljujemo Jaromiru Vrabecu koji nas je spojio s organizatorima, zatim načelniku Općine Dežanovac Josipu Stjepanoviću, koji nam je posudio kombi. Također, veliko hvala i našim trenerima Daliboru Resu, Dini Netoušeku i Marku Bubliću koji su išli s nama i bodrili nas, vozili i pomagali kad god je bilo potrebno te naravno, roditeljima. Iako nisu bili s nama bodrili su nas putem Vibera željno iščekujući rezultate, kazao je trener Grga Kašljević.

Foto: NK Daruvar
Foto: NK Daruvar
Foto: NK Daruvar
Foto: NK Daruvar
Foto: NK Daruvar
Foto: NK Daruvar
Foto: NK Daruvar
Foto: NK Daruvar
Foto: NK Daruvar
Foto: NK Daruvar

Za Daruvar su nastupili: Marijan Vuk (golman), Matej Majdak, Matko Marić, Filipo Cantoni, Erik Rek, Mihael Mihalik, Marko Urbanek, Ian Boroš, Roko Kokalović, Miha Bartoš, Gabrijel Doljanin, Sebastijan Trubelja i Lukas Vlahović.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!