Fotografija: Pobjednička ekipa presretna je zbog prve dobivene utakmice/Foto: Košarkaški klub Daruvar'22
Galerija
Pobjednička ekipa presretna je zbog prve dobivene utakmice/Foto: Košarkaški klub Daruvar'22

Mladi daruvarski košarkaši ostvarili prvu pobjedu ikada: "Preponosni smo, svako dijete zabilo je koš"

"Neki treniraju već godinu dana, a neki iza sebe imaju tek tri ili četiri treninga. Sada su pokazali sami sebi da se vrijedi truditi i da nije zabava isključivo na društvenim mrežama već i u sportu", ponosan je Lukić



Iz Košarkaškog kluba Daruvar'22 pohvali su se izvanrednim sportskim uspjehom mladih košarkaša. Kako nam kažu, povijesnim uspjehom jer se radi o prvoj pobjedi ikada!

- Iznimno sam ponosan na svoje dečke u kategoriji M13. Ostvarili smo pobjedu 83:29 u gostima kod KK Mladost Đurđevac. Rezultat u konačnici nije imperativ, ali smo sretni pobjedom i činjenicom da se svih 12 igrača upisalo u listu strijelaca. Bravo, bravo, idemo naprijed. Iznad svih – Daruvar, poručio je trener mladih košarkaša Dejan Lukić kojega smo upitali da nam upiše kako je sve to izgledalo i što kažu dječaci na svoju prvu pobjedu ikada.

Svatko zabio barem koš

- To su dječaci uzrasta od 9 do 13 godina. Po prvi put ikada u Daruvaru je zaživjela ta selekcija, nikada nije bilo da su ranije tako mala djeca igrala tu ligu. U trećoj utakmici ostvarili smo značajnu pobjedu. Meni osobno pobjeda nije najvažnija stvar, no djeci jest jer sada znaju da svojim radom, treningom i zalaganjem dolazi uspjeh. Najvažnije mi je bilo da svako od njih dobije priliku zabiti koš. Budući da imamo 20-ak djece u ekipi, a na utakmicu može ići njih maksimalno 12, već tu dolazi do selekcije. Ovoga puta se dogodilo da je svaki igrač zabio barem koš, dva. Dobili su podjednaku šansu i što se tiče odigranih minuta, sretan je Lukić koji pojašnjava kako dječaci treniraju različito vremensko razdoblje.

Mladi Daruvarčani nedavno su doma igrali protiv bjelovarskih Veda/Foto: Košarkaški klub Daruvar'22
Mladi Daruvarčani nedavno su doma igrali protiv bjelovarskih Veda/Foto: Košarkaški klub Daruvar'22

- Neki treniraju već godinu dana, a neki iza sebe imaju tek tri ili četiri treninga. Bili su jako sretni. Ja im stalno govorim da će rezultati tek doći, a ono što me najviše raduje je broj djece prisutan na treningu. Samim time njihova kvaliteta će tek doći do izražaja. Sada su pokazali sami sebi da se vrijedi truditi i da nije zabava isključivo na društvenim mrežama već i u sportu. Na taj način razvijaju svoje vještine, samostalnost odluka i puno toga lijepoga, ponosan je Lukić što su baš u košarci prepoznali svoj potencijal.

U nedjelju igraju doma

Dodajmo, već ove nedjelje, 1. listopada mladi daruvarski košarkaši igraju u svojemu gradu protiv KK Radnik Križevci.

Podrška u DaruvaruFoto: Košarkaški klub Daruvar'22
Podrška u DaruvaruFoto: Košarkaški klub Daruvar'22

- Sada u Đurđevcu nismo imali priliku osjetiti podršku s tribina kao prije tjedan dana kada smo u Daruvaru igrali protiv bjelovarskih Veda. Iako smo izgubili, imali smo sjajnu podršku. A nama u čast nastupile su i mažoretkinje. Mislim da su i dječaci iz Bjelovara ostali ugodno iznenađeni tolikom podrškom navijača. Stoga pozivamo sve koji mogu da dođu ove nedjelje na utakmicu. Dječacima to daje posebnu draž, poručio je Lukić.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!