Fotografija: Daruvarčani u Splitu ostali bez medalje, no nisu tužni, postigli su više od očekivanog/Foto: HNK Daruvar
Galerija
Daruvarčani u Splitu ostali bez medalje, no nisu tužni, postigli su više od očekivanog/Foto: HNK Daruvar

Mladi Daruvarčani u Splitu ostali bez medalje: "Nismo tužni, postigli smo više od očekivanog"

Nakon kupanja i odmora, daruvarski nogometaši večeras uz TV bodre Hajduk koji igra protiv španjolskog Villarreala. Kako tvrdi trener Grga Kašljević, to im je svojevrsna nagrada koju itekako zaslužuju



SPLIT/DARUVAR – „Takav uspjeh teško će biti ponoviti. Istina da smo danas izgubili obje utakmice, ostali smo bez medalje, no dečki su za mene prvaci, svaka im čast i bravo“, tim je riječima ukratko Grga Kašljević, jedan od trenera mladih daruvarskih nogometaša komentirao jutrošnje međunarodno natjecanje na kojem su u Splitu igrali mladi Daruvarčani.

Međunarodna završnica

Podsjetimo, mladi daruvarski nogometaši, članovi HNK Daruvar, godište 2011., kao pobjednici državne završnice Coca-Cola Cup-a 2022., Plazma Sportskih igara mladih ostvarili su pravo sudjelovanja na Međunarodnoj završnici istoga turnira na koji su stigli jučer.

Igrali su dvije tekme jutros i obje izgubili/Foto: HNK Daruvar
Igrali su dvije tekme jutros i obje izgubili/Foto: HNK Daruvar

Jutros su najprije igrali protiv Fotex Uniteda i izgubili 5:1. Za Daruvar je jedini gol dao Najdek. Iduću su utakmicu, onu za treće mjesto, igrali protiv Niša. Izgubili su 6:2. Zgoditke za Daruvar postigli su Doljanin i Majdak.

Nije bilo snage

-U prvoj utakmici smo u zadnjoj sekundi prije kraja prvog poluvremena primili gol za 1:1. Oni su tada poveli 2:1, no četiri minute prije kraja utakmice smo se raspali i primili tri gola. U drugoj utakmici igrali smo protiv predstavnika Srbija iz Niša. Tu smo nakon 112 sekundi gubili 3:0. Iako smo se zbrojili i došli na 3:2, jednostavno više nismo imali snage. Ipak su to veći gradovi i jači klubovi, kazao nam je Kašljević dodavši kako su se nakon utakmica uputili na plažu. Kako kaže, dečki su zaslužili odmor, a prava poslastica čeka ih u večernjim satima.

Tuge nema, samo ponos zbog toga što su predivno predstavili svoj grad i županiju/Foto: HNK Daruvar
Tuge nema, samo ponos zbog toga što su predivno predstavili svoj grad i županiju/Foto: HNK Daruvar

Naime, mladi Daruvarčani večeras će uz TV bodriti Hajduk koji igra protiv španjolskog Villarreala.

Povratak za Daruvar čeka ih sutra.

Veselje zbog tekme na Poljudu

-Za Daruvar ćemo krenuti sutra iza doručka ili ručka, jer u subotu već putujemo u Suhopolje na turnir. Danas su dečki zaslužili opuštanje, odmor i zabavu. To je nagrada za sve ono što su pokazali i dokazali da mogu, ponosan je na svoje igrače Grga koji ističe da dečki nisu tužni, iako su ostali bez medalje.

Odlazak na plažu/Foto: HNK Daruvar
Odlazak na plažu/Foto: HNK Daruvar

Da nisu nimalo razočarani, potvrdio je kapetan Matej Majdak.

Ostavili srce na terenu

-Ma nismo tužni. Jednostavno nismo imali sreće. Protivničke ekipe nisu bile toliko jače od nas, ali istina je da su imali dobre golmane, kazao je Matej koji se veseli gledanju večerašnje utakmice.

Kupanje i odmor/Foto: HNK Daruvar
Kupanje i odmor/Foto: HNK Daruvar

-Moram reći kako sam dolazak na međunarodno natjecanje smatram golemim uspjehom koji će se teško ponoviti. Mi smo, po meni, napravili znatno više od očekivanog. Čestitam još jednom našim dečkima koji su odlično predstavljali svoj klub, grad i doslovce ostavili srce na terenu, zaključio je trener Kašljević. Ujedno se zahvalio gradonačelniku Damiru Lneničeku, tvrtkama Batinjani beton i Stragatrans koji su sponzorirali put na kojem se dečki osjećaju kao pravi prvaci.