Fotografija: Ramona Pečar i Leon Grgić okitili su se naslovom prvaka Hrvatske u standardnim plesovima/Foto: ŠPK H-8
Galerija
Ramona Pečar i Leon Grgić okitili su se naslovom prvaka Hrvatske u standardnim plesovima/Foto: ŠPK H-8

Mladi bjelovarski plesači Ramona Pečar i Leon Grgić postali prvaci Hrvatske

Državno prvenstvo proteklog vikenda održalo se u Sisku, a treba izdvojiti da su i drugi mladi bjelovarski plesači ostvarili zapažene rezultate



Mladi Bjelovarčani Ramona Pečar i Leon Grgić okitili su se naslovom prvaka Hrvatske u standardnim plesovima. Taj podvig postigli su na državnom prvenstvu koje se proteklog vikenda održala u Sisku, a organizatori su bili domicilni plesni klub i Hrvatski sportski plesni savez. 

Ukupno je nastupilo 94 natjecatelja, što u parovima, pojedinačno i u formacijama, iz 13 klubova, a sudilo je sedam sudaca.

Među natjecateljima bilo je i sedam plesača iz ŠPK H-8 i to u pojedinačnoj kategoriji: Ramona Pečar, Lena Medvedović, Ameli Koščak Vukobrat, Hana Birač, Leon Grgić te u paru Borna Kovačević-Petra Filipan.

Državno prvenstvo u Sisku/ Foto: ŠPK H-8
Državno prvenstvo u Sisku/ Foto: ŠPK H-8

Najbolji plasman ostvarila je Ramona Pečar, koja je u kategoriji "osnovci" osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju te ponijela titulu prvakinje u svojoj kategoriji pojedinaca u standardnim plesovima. 

Najbolji pojedinac u Hrvatskoj bio je i Leon Grgić u kategoriji ,"mlađa mladež", koji je također osvojio  prvo mjesto i zlatnu medalju. 

Nadalje, Ameli Koščak Vukobrat u starosnoj kategoriji ,"mlađa mladež" je u velikoj konkurenciji u finalu ostvarila četvrto mjesto, dok je Lena Medvedović u kategoriji ,"osnovaca," osvojila u finalu četvrto mjesto, a  Hana Birač se u velikoj konkurenciji nije se plasirala u finale. Plesni par Borna Kovačević-Petra Filipan osvojili su u finalu četvrto mjesto.

Državno prvenstvo u Sisku/ Foto: ŠPK H-8
Državno prvenstvo u Sisku/ Foto: ŠPK H-8

Idućeg dana natjecanja održan je i bodovni turnir na kojemu su se također  natjecali i članovi ŠPK "H-8". 

Najbolji rezultat je potvrdila Ramona Pečar koja je u obje plesne discipline osvojila prva mjesta i zlatne medalje te je samo još jednom potvrdila da i ove godine ide na osvajanje najbolje sportašice u RH u pojedinačnoj disciplini u kategoriji ,"osnovaca"

Ameli Koščak Vukobrat u kategoriji "mladež C kategoriji" osvojila je treće mjesto i brončanu medalju u latinsko-američkim plesovima dok je u standardnim plesovima osvojila četvrto mjesto. 

Državno prvenstvo u Sisku/ Foto: ŠPK H-8
Državno prvenstvo u Sisku/ Foto: ŠPK H-8

Lena Medvedović osvojila je druga mjesta u obje discipline, Tia Ivana Palata osvojila je druga mjesta u obje discipline, Marta Novaković osvojila je treće mjesto i brončanu medalju u standardnim plesovima dok je u latinu osvojila četvrto mjesto.

Erika Kiđemet osvojila je peta mjesta u obje plesne discipline, a plesni par Filip Dujmović-Sara Haistor osvojili su prvo mjesto u latinu i drugo mjesto u standardnim plesovima i srebrnu medalju.

Mladim bjelvoarskim plesačima od srca čestitamo, a iduće natjecanje očekuje ih u rujnu.