Fotografija: Mlade daruvarske odbojkašice iz Splita su donijele još jedan set medalja/ Foto: OK Daruvar
Galerija
Mlade daruvarske odbojkašice iz Splita su donijele još jedan set medalja/ Foto: OK Daruvar

Mlade daruvarske odbojkašice osvojile treće mjesto na državnoj završnici u Splitu

Zadovoljni smo ostvarenim rezultatom. Ovo je odlična generacija od koje imamo velika očekivanja i drago nam je da su djevojke osvojile medalju, kaže trener Dario Šokac



Ovogodišnje izdanje Sportskih igara mladih ostat će u lijepom sjećanju brojnim Daruvarčanima. Podsjetimo, prošlog tjedna mladi daruvarski nogometaši osvojili su zlato na ovom natjecanju, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Dojmovi od tog sjajnog uspjeha još se nisu do kraja ni slegnuli, a iz Splita su već stigle nove sjajne vijesti. Naime, odbojkašice OK Daruvara rođene 2007. godine i mlađe osvojile su sjajno treće mjesto i u svoj grad donijele još jedan set medalja s najpoznatijeg natjecanja za mlade.

Težak put do Splita

- Samim plasmanom na državnu završnicu ostvarili su odličan rezultat. Naime, ove godine plasman u Split bilo je teže izboriti nego prijašnjih godina, jer su kvalifikacije bile podijeljene na samo četiri regije, a završnicu su izborili jedino pobjednici, pojasnio je trener mladih daruvarskih odbojkašica Dario Šokac.

Sustav natjecanja na završnici bio je takav da su se odmah igrala polufinala, a kuglice su u ždrijebu OK Daruvar spojile s iznimno jakom ekipom Belišća.

Nadarena generacija mladih odbojkašica/ Foto: OK Daruvar
Nadarena generacija mladih odbojkašica/ Foto: OK Daruvar

- Riječ je o drugoplasiranoj momčadi s klupskog državnog prvenstva od prije dvije godine. Sam meč bio je neizvjestan i pobjeda je mogla otići na bilo koji stranu. Na kraju smo izgubili 2:1 u setovima, s tim da smo u trećem setu napravili nekoliko pogrešaka kod prijema, koje su nas na kraju koštale finala, prepričao je Šokac.

U borbi za broncu mlade Daruvarčanke su s 2:0 svladale Opatiju, dok je Belišće u finalu bilo bolje od domaće ekipe Splita.

Nadarena generacija

- U konačnici smo zadovoljni rezultatom. Ovo je odlična generacija od koje imamo velika očekivanja i drago nam je da su djevojke osvojile medalju, naglasio je trener Šokac.

Dodao je i to da Odbojkaški klub Daruvar već dugi niz godina nije osvojio medalju u ženskoj konkurenciji na ovom natjecanju. 

- Ranijih godina jednom smo također bili brončani, ali to je bilo poprilično davno. Nadalje, put je bio dosta naporan. Vozili smo se vlakom oko 10 sati, a po dolasku još 10 sati smo čekali na ulazak u sobe. Dio djevojaka bio je budan čak 35 sati u komadu, što je svakako ostavilo traga, ali ponavljam, u konačnici smo jako zadovoljni nastupom na Sportskim igrama mladih, zaključio je Dario Šokac. 

Za kraj recimo i to da su boje OK Daruvara u Splitu branile Leona Rambousek, Hana Rambousek, Tea Kollert, Ema Kollert, Stella Bis, Sunčica Bis, Nikolina Šugić, Elena Pavlić, Hana Kos, Anamaria Brandeis, Elena Stojković i Matja Knežević.