Fotografija: Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana uručuje pehar Zanettiju/Foto: Pakrački list
Galerija
Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana uručuje pehar Zanettiju/Foto: Pakrački list

MEMORIJALNI TURNIR U DOBROVCU Drugu godinu zaredom pobjedu odnijeli Lipičani

Domaćini su zauzeli drugo mjesto, Pakračani treće dok je ekipa iz Daruvara bila četvrta. Nogometnu priredbu pratilo je oko 400 gledateljaPobjedom nogometaša „Lipika“ u finalnoj utakmici protiv domaćina „Dobrovca“, završen je dvodnevni turnir koji već godinama organizira HNK „Dobrovac“, na kojem je ove godine pakrački „Hajduk“ osvojio treće, a „Daruvar“ četvrto mjesto, piše Pakrački list.

Podrška gledatelja

Ovu nogometnu priredbu 5. i 6. kolovoza pratilo je oko 400 gledatelja te je pokazala da će sva četiri sudionika spremni dočekati kroz dvadesetak dana početak prvenstva: „Hajduk“ i „Lipik“ u 4. Međužupanijskoj ligi, a „Dobrovac“ i „Daruvar“ u prvim županijskim ligama.

Hajduk-Dobrovac/Foto: Pakrački list
Hajduk-Dobrovac/Foto: Pakrački list

„Hajduk“ je u polufinalnoj utakmici izgubio od dobrog, čvrstog, ali i znatno igrački pojačanog „Dobrovca" s 3:1. Za Dobrovčane su golove postizali Ivan Šahinović te dvostruki strijelac Mario Komljenović, dok je odlični Vinko Galović, osim autogola, obranio sve ostale prijetnje Hajduka te se slobodno može reći da je uništio „Hajduk“, iako je pobjeda „Dobrovca“ bila potpuno zaslužena.

U utakmici za treće mjesto, „Hajduk“ je poveo protiv „Daruvara“ (Matijašević), no izjednačenjem Daruvarčana pobjednika ove utakmice odlučivali su jedanaesterci u kojima su Hajdukovci bili uspješniji te odnijeli pobjedu ukupnim rezultatom 5: 4 (Čakarić, Grubišić, M. Benković i Kohajda).

Tehnički dotjerana i snažna ekipa „Lipika“

U finalnoj utakmici, domaćinima nije pomogao ni ponovno raspoloženi Galović da, iako su sredinom prvog poluvremena poveli s 1:0, naprave još jedno iznenađenje i pobijede ipak kvalitetniju, tehnički dotjeraniju i snažniju ekipu „Lipika“, kojoj je prvo mjesto osigurao s dva gola odlični Martin Buzuk.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Na kraju ovog dvodnevnog sportskog događaja, koji je počeo polaganjem vijenca na spomen ploču poginulim braniteljima, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana uručio je Robertu Zanettiju, kapetanu „Lipika“ pehar za prvo mjesto, a potom su Marijan Poletto, predsjednik „Dobrovca“ te Marko Lujić i Drago Kšiško, članovi uprave uručili pehare ekipama, dok je Tomislav Kužilek, trener „Dobrovca“ uručio pehare Martinu Buzuku, najboljem igraču, Mariju Komljenoviću, najboljem strijelcu i Vinku Galoviću, najboljem vrataru turnira.

Osvrt trenera

Sve utakmice vrlo dobro su sudili Antonio Perić i Oliver Zec iz Požege te Denis Bahnik iz Pakraca.

Najbolji igrač Martin Buzuk/Foto: Pakrački list
Najbolji igrač Martin Buzuk/Foto: Pakrački list
Baskiera i Luji/Foto: Pakrački list
Baskiera i Luji/Foto: Pakrački list
Krntija - strijelac/Foto: Pakrački list
Krntija - strijelac/Foto: Pakrački list

Ocjenu turnira iz „Hajdukovog“ ugla dao je trener Dubravko Ljevaković.

„Zadovoljan sam borbenošću i prikazanom igrom i brojem stvorenih prilika, posebno ako uzmemo u obzir da smo nastupili s izrazito mladom ekipom u kojoj najveći broj igrača ima između 15 i 17 godina. U prvoj smo utakmici promašili 14, a u drugoj 8 vrlo izglednih prilika i to nam potvrđuje da smo na dobrom putu, uz činjenicu da će početkom prvenstva ući u ekipu samo koju godinu stariji i iskusniji Keć, Kiš i Dietzman. Nas očekuje još dvodnevni turnir povodom Dana hrvatskih branitelja i Velike Gospe kojem smo domaćini i vjerujem da ćemo spremni dočekati početak prvenstva“, poručio je.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku