Fotografija: Pred oko dvjesto gledatelja na Gradskom stadionu u Pakracu Hajduk i Lipik 1925 su odigrali čvrsto i korektno finale/Foto: Compas
Galerija
Pred oko dvjesto gledatelja na Gradskom stadionu u Pakracu Hajduk i Lipik 1925 su odigrali čvrsto i korektno finale/Foto: Compas

MEMORIJAL HRVATSKIH BRANITELJA Lipičani pobijedili Pakračane i uzeli naslov

Završnu utakmicu Lipičani su osigurali dan ranije visokom pobjedom 6:1 protiv HNK Daruvara. U predigri finala, u susretu za treće mjesto, Požega je pobijedila Daruvar s 2:1



Golovima dvostrukog strijelca Cvijanovića te Buzuka i Gospočića, Lipik 1925 je u finalu dvodnevnog „Memorijala hrvatskih branitelja Pakrac – Lipik“ s 4:2 pobijedio domaći Hajduk te osvojio naslov, piše Compas.

Završnu utakmicu Lipičani su osigurali dan ranije visokom pobjedom 6:1 protiv HNK Daruvara (Duvnjak 2, Buzuk, Tomić, Nikić i Berbić), dok je u drugom polufinalu Hajduk s 3:0 savladao Požegu. U predigri finala, u susretu za treće mjesto Požega je pobijedila Daruvar s 2:1.

Čvrsta i korektna igra

Pred oko dvjesto gledatelja na Gradskom stadionu u Pakracu Hajduk i Lipik 1925 su odigrali čvrsto i korektno finale. U prvom dijelu susreta pala su čak četiri pogotka.

Foto: Compas
Foto: Compas

Lipik je dvaput vodio (Buzuk i Cvijanović), no mlada ekipa Hajduka se uspješno vraćala (Matijašević i Baškiera). U nastavku utakmice Hajdukovci nešto agresivniji, stvaraju dvije opasne prigode, ali bez dovoljno koncentracije u samoj završnici gdje ih sjajnim intervencijama nadmudruje raspoloženi vratar Lipika Zanetti. Lipičani pak, na drugoj strani terena, svoje prilike realiziraju i novim pogocima Cvijanovića te Gospočića u samo pet minuta odlaze na dva razlike i bez većih problema privode finale kraju.

Foto: Compas
Foto: Compas

Najboljim igračem turnira proglašen je Filip Matijašević iz Hajduka, najbolji golman je Roberto Zanetti iz Lipika, dok je najefikasniji strijelac Nino Cvijanović (2 gola u finalu) iz pobjedničke ekipe. Sve turnirske utakmice korektno su odsudili Ivica Vidović, Mario Adžijević i Vladimir Kiš. 

Posedi: "Zadovoljan sam, bit će to dobro..."

Ako se uzme u obzir da izlaze iz ljetnih priprema, zadovoljan nastupom svojih nogometaša na pakračkom turniru bio je trener Lipika 1925 Krešo Posedi.

Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas

- Zadovoljan sam. Vidljivo je da se neki značajno dižu, kod nekih su noge još uvijek teške, ali to je normalno. Pripremno razdoblje je odrađeno prema planu, odaziv igrača je bio dobar i ekipa već polako usvaja moju ideju igre i to dosta dobro funkcionira. Novi igrači su dolazili i odlazili u hodu i potrebno je neko vrijeme da sve sjedne na svoje mjesto, no vidljivo je na dva posljednja turnira koja smo i osvojili da ima pomaka u igri, trci i provođenju dogovorenog. Optimist sam uoči početka prvenstva i u prva dva kola u Sibinju i kući s Požegom idemo po maksimalan učinak, izjavio je trener Lipika.

Za Lipik su na turniru igrali: Zanetti, Nikić, Gomerčić, Berbić, Sudetić, Bezerra, Milošević, Gospočić, Buzuk, Duvnjak, Dijkgraaf, Ajman, Gurdon Cvijanović, Tomić, Marinić, Bahnik i Mijačević.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku