Fotografija: Foto: Compas
Galerija
Foto: Compas

Lipičanin Vedran Kelemen treći na utrci u Zagrebu: "Trčao sam na 35 stupnjeva Celzijevih"

Veliki broj atletičara se prerano iscrpio, a s obzirom na visoke temperature, nisu imali dovoljno izdržljivosti za održati tempo do kraja utrke, kaže Kelemen



Lipičanin Vedran Kelemen, rekreativni dugoprugaš i član AK Maratonjare iz Kutine, osvojio je 3. mjesto na utrci od 5 kilometara, jednoj od tri zadane dionice 5. Noćne 10-ke i polumaratona Zagreb, održane 15. srpnja na Jarunu, piše Compas.hr.

Foto: Compas
Foto: Compas

- Trčao sam po vrlo zahtjevnim uvjetima, na približno 34-35°C i s vremenom 17:44 (3:33/km) osvojio treće mjesto iza Davida Posaveca iz Zaboka, juniorskog državnog prvaka na ovoj dionici te Dragana Narančića, odličnog mladog atletičara iz Otočca. Unatoč svim izazovima, moj plan je bio završiti utrku ispod 17 minuta, no nažalost, to se pokazalo kao izuzetno teško ostvariti.

Foto: Compas
Foto: Compas

Na kraju sam odradio izvrsnu utrku, iskoristivši činjenicu da se veliki broj atletičara prerano iscrpio, a s obzirom na visoke temperature, nisu imali dovoljno izdržljivosti za održati tempo do kraja utrke. Koliko je utrka bila kvalitetna svjedoči podatak da smo sva trojica prvoplasiranih trčali brže od dosadašnjeg rekorda utrke“, izvijestio je Kelemen o svom posljednjem nastupu u kojem je sudjelovalo više od 200 natjecatelja te dodao da mu je sada prioritet pripremiti se za Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu u rujnu u Varaždinu i Prvenstvo Hrvatske na 10 kilometara u listopadu u Šibeniku, piše Compas.hr.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!