Fotografija: Bjelovarski Argonauti na 24. Maratonu lađa/ Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Bjelovarski Argonauti na 24. Maratonu lađa/ Foto: Grad Bjelovar

Lađari Stabline novi su kraljevi Neretve. Bjelovarske ekipe ostvarile odlične rezultate

Najbolji plasman među Bjelovarčanima ostvarila je prva ekipa Argonauta doveslavši u cilj kao sedma. Njihova druga postava osvojila je 17. mjesto, dok su dvije ekipe Šumara završile na 11., odnosno 21. poziciji




Završeno je 24. izdanje Maratona lađa, na kojemu je Bjelovar predstavljalo čak četiri ekipe. Najbolji rezultat, što se tiče bjelovarskih lađara, ostvarila je prva posada Argonauta zauzevši odlično sedmo mjesto.

<p>Obje ekipe Argonauta uoči starta utrke/ Foto: Grad Bjelovar</p>

Obje ekipe Argonauta uoči starta utrke/ Foto: Grad Bjelovar

Nakon njih slijedi prva postava HŠD Bjelovar "Šumari" koji su kroz cilj ušli kao 11., dok su Argonauti Senatori doveslali do 17. pozicije. Za pohvaliti je i rezultat druge ekipe Šumara, odnosno posade "Šumski" koji su 24. Maraton završili na 21. mjestu.  

Štit kneza Domagoja otišao je u ruke veslača Stabline koji su u neizvjesnoj završnici slavili ispred drugoplasiranog Zagreba, dok je treće mjesto osvojila posada Crnog puta iz Metkovića. Pobjednicima je bilo potrebno nešto manje od dva sata i 12 minuta da završe utrku dugu 22,5 kilometra.

<p>Šumari su također nastupili s dvije posade/ Foto: Grad Bjelovar</p>

Šumari su također nastupili s dvije posade/ Foto: Grad Bjelovar

Spomenimo i to da je u borbu za titulu kralja Neretve ove godine krenulo je čak 35 posada, a svi koji uspiju završiti ovu doista tešku i napornu trku svojevrsni su pobjednici, stoga još jednom čestitamo svim ekipama. Naravno, posebno poštovanje zaslužuju naši Bjelovarčani, koji unatoč činjenici da nemamo niti rijeku ni jezeru, više nego uspješno pariraju drugim ekipama dugi niz godina.

<p>Start 24. Maratona lađa/ Foto: Grad Bjelovar</p>

Start 24. Maratona lađa/ Foto: Grad Bjelovar