Fotografija: Ramona je ostvarila golem uspjeh/Foto: Plesni klub Takt Varaždin
Galerija
Ramona je ostvarila golem uspjeh/Foto: Plesni klub Takt Varaždin

KAKVA CARICA Ramona Pečar iz Bjelovara (12) ušla u tek osnovanu hrvatsku plesnu reprezentaciju

Ovom ogromnom uspjehu prethodio je dvodnevni turnir u Virju na kojem je Ramona kroz 11 otplesanih krugova osvojila čak pet medalja - dvije srebrne i tri brončane



Bjelovarska plesačica Ramona Pečar ušla je u hrvatsku reprezentaciju mlađe mladeži u standardnim i latinsko-američkim plesovima. Vijest je to koja je stigla danas. Naime, ovo je prvi put u povijesti sportskog plesa da su formirani sastavi reprezentacija plesačica pojedinki.

Ovom ogromnom uspjehu prethodio je dvodnevni turnir na kojem je Ramona kroz 11 otplesanih krugova osvojila 2 srebra i 3 bronce. No, krenimo redom…

Proteklog vikenda Virje je bilo domaćin 3 različita natjecanja u sportskom plesu, a sve u organizaciji Plesnog kluba Ritam Koprivnica i Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Tijekom vikenda u sportskoj dvorani Osnovne škole u Virju, natjecalo se i svoja plesna umijeća prikazalo je preko 600 natjecatelja sportskog plesa iz velikog broja zemalja Europe.

Foto: Plesni klub Takt Varaždin
Foto: Plesni klub Takt Varaždin
Foto: Plesni klub Takt Varaždin
Foto: Plesni klub Takt Varaždin
Foto: Plesni klub Takt Varaždin
Foto: Plesni klub Takt Varaždin

U subotu 13.04. sportaši basic plesnih razreda natjecali su se na bodovnom turniru, a na 1. kolu KUP-a RH za pojedince i 2. kolu KUP-a RH za plesne parove natjecali su se sportaši u basic i open kategorijama.

Ulazak u finale

Na natjecanju je sudjelovala Bjelovarčanka Ramona Pečar (12), članica Plesnog kluba Takt iz Varaždina.

Ramona je u subotu nastupila na 1. kolu KUP-a RH u OPEN kategoriji i osvojila 2. mjesto i srebrno odličje u standardnim i 3. mjesto i brončano odličje u latinsko-američkim plesovima.

U nedjelju, 14.04., održao se međunarodni turnir u organizaciji Plesnog kluba Ritam Koprivnica i World Dance Sport Federation. 

Kvalifikacijski krugovi natjecanja započeli su u ranim jutarnjim satima.  Ramona se natjecala na WDSF open turniru u svojoj, ali i starijoj dobnoj kategoriji. Nakon kvalifikacijskih krugova natjecanja, Ramona je izborila ulazak u finalne krugove natjecanja i u standardnim i u latinsko-američkim plesovima u obje dobne kategorije.

U svojoj dobnoj kategoriji, mlađa mladež (12-13 godina) Ramona je u finalnom krugu natjecanja osvojila 3. mjesto u standardnim plesovima i 4. mjesto u latinsko-američkim plesovima. U starijoj dobnoj kategoriji, mladež (14-15 godina), Ramona je ostvarila izvanredan rezultat i plasirala se na 2. mjesto u standardnim i 3. mjesto u latinsko-američkim plesovima.

Foto: Plesni klub Takt Varaždin
Foto: Plesni klub Takt Varaždin
Foto: Plesni klub Takt Varaždin
Foto: Plesni klub Takt Varaždin
Foto: Plesni klub Takt Varaždin
Foto: Plesni klub Takt Varaždin

Kroz ova dva dana natjecanja i 11 otplesanih krugova, Ramona je tako povećala svoj portfolio medalja za 2 srebra i 3 bronce, a Plesni klub Takt iz Varaždina, čiji je Ramona član, tijekom ovog vikenda, svojim izvedbama predstavilo je 13 pojedinki i 3 plesna para koji su tijekom dva dana osvojili ukupno nevjerojatnih 48 odličja od toga 12 zlatnih, 13 srebrnih i 23 brončane medalje što je rezultat kontinuiranog, stručnog i kvalitetnog rada.

Među probranim plesačima

Obzirom na sve veći broj i iznimno veliku konkurenciju sportašica koje treniraju sportski ples i natječu se kao pojedinke, a koji je u ovom obliku natjecanja pojedinaca svojim razvojem započeo 2016. godine temeljem nekolicine entuzijasta sportskog plesa u RH, po prvi put u povijesti sportskog plesa sastavljene su reprezentacije za standardne i latinsko-američke plesove, posebno za svaku plesnu disciplinu.

Jučer kasno poslijepodne objavljeni su službeni popisi članica hrvatske reprezentacije. Plesni klub Takt Varaždin, u kojem Ramona trenira i brusi svoje plesno umijeće, ponosno broji 8 djevojaka u sastavu hrvatske reprezentacije, a to su Ramona Pečar, Anja Strelec, Emili Šobak, Korina Eršeg, Marta Majcen, Linda Šoštarek, Maja Racanović i Iva Friščić.

Naša Bjelovarčanka Ramona Pečar je temeljem svojih rezultata ušla u probrano društvo i zaslužila mjesto u hrvatskoj reprezentaciji mlađe mladeži u obje plesne discipline, i u standardnim i u latinsko-američkim plesovima.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!