Fotografija: Dubravko Grgić, Josip Pećina i Davor Lamza/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Dubravko Grgić, Josip Pećina i Davor Lamza/ Foto: Deni Marčinković

Pećina uoči nove sezone: "Liga za prvaka je cilj, ali ne i imperativ"

Rukometaši Bjelovara u petak na domaćem terenu otvaraju novu sezonu protiv našičkog Nexea. Nakon godinu dana u dvoranu se vraća i publika, a ulazak je moguć uz covid potvrdu ili negativan test




Rukometaši Bjelovara ovog petka otvaraju novu sezonu u Paket24 Premijer ligi. Ždrijebom je odlučeno da će već u prvom kolu snage odmjeriti s najtežim protivnikom u skupini, našičkim Nexeom, kojeg će ugostiti na domaćem parketu.

Ono što veseli upravu, ali i igrače svakako je povratak publike u Dvoranu europskih prvaka i to nakon gotovo godinu dana. Uoči starta nove sezone u prostorijama kluba održana je i konferencija za medije na kojoj je pored trenera Josipa Pećine te kapetana Dubravka Grgića, sudjelovao i voditelj škole rukometa Davor Lamza.

Covid potvrde

- Krenula je pretprodaja karata za prvu utakmicu, a u dvoranu će se moći uči isključivo s covid potvrdom, negativnim testom ili dokazom o preboljenju korone u posljednjih šest mjesec, između ostalog poručio je Lamza.

Što se tiče očekivanja u novoj sezoni, barem u rezultatskom dijelu, Pećina je poručio da je klupska želja pokušati izboriti Ligu za prvaka, međutim ako se i ne plasiraju među prve tri ekipe skupine "B", neće biti smak svijeta.

<p>Ekipa odrađuje posljednje treninge uoči nove sezone/ Foto: Deni Marčinković</p>

Ekipa odrađuje posljednje treninge uoči nove sezone/ Foto: Deni Marčinković

- Sportski cilj je osvojiti neko od prva tri mjesta, ali ono što svakako želimo je biti u igri za te pozicije sve do zadnjeg kola. Ekipa je dobra, više manje jednaka kao i prošle godine, a sa sva tri pojačanja mislim da smo pogodili te sam kao trener izuzetno zadovoljan, istaknuo je Pećina, dodavši da su dečki dobro odradili pripreme. 

Ozljeda Jurjevića

Osim Tibora Jurjevića, koji je nedavno zaradio ozljedu lijevog ramena, ostali igrači više-manje svi su zdravi. Što se tiče prve provjere, Pećina je istaknuo da će od ekipe na terenu tražiti pružanje pravog otpora, unatoč činjenici da su Zagreb i Nexe ipak jedan rang više u odnosu na ostale ekipe u Premijerki.

Sličnog razmišljanja je i kapetan Kesizubaca Dubravko Grgić.

Dobra atmosfera u svlačionici

- Šteta što prvo kolo igramo baš s njima, jer se često događa da se zbog prevelike želje igra brzo raspadne, pa se onda dožive i veliki porazi. Žao mi je što u petak neće biti Tibora, no što je tu je, a na nama ostalima je da se borimo i damo sve od sebe. Što se tiče atmosfere u svlačionici, mogu reći da je zbilja na odličnom nivou, a i novi dečki brzo su se uklopili i vjerujem da će nam biti prava pojačanja, poručio je Grgić.

Spomenimo i to da se na konferenciji moglo čuti da se kroz pripreme nametnulo i nekoliko mladih igrača, na koje će se možda već u ovom prvenstvu moći ozbiljnije računati. Uz Nexe, među ozbiljnijim konkurenata istaknute su ekipe Varaždina, Sesveta i Zameta, iako je generalni stav da nema unaprijed upisanih bodova. 

Nakon premijere s Nexeom, Kesizupci će u drugom kolo gostovati kod Moslavine u Kutini, koju od ove godine vodi Bjelovarčanin Hrvoje Cikoja, a ta će utakmica ujedno biti i prva prava provjera. Kao što smo već rekli, prvo kolo za Bjelovarčane na rasporedu je u petak u Dvorani europskih prvaka, a utakmica protiv Našičana počinje u 19 sati.