Fotografija: Djeca su već bila na Omanovcu koji ima odlične uvjete za ovakav oblik rekreacijeFoto: Pakrački list
Galerija
Djeca su već bila na Omanovcu koji ima odlične uvjete za ovakav oblik rekreacijeFoto: Pakrački list

Još stignete prijaviti svoju djecu na sportske praznike u Pakracu

Plan je rad pod stručnim nadzorom i to u grupama do 40 djece, a programom je predviđena tjelesna aktivnost u trajanju od 20 školskih sati tjedno. Osiguran je i obrok uz osvježenjeU Pakracu je u tijeku projekt Sportski praznici pokrenut u suradnji Hrvatskog i županijskih školskih sportskih saveza uz potporu Ministarstva turizma i sporta, piše Pakrački list.

Traje četiri tjedna

Cilj projekta je uključivanje djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti tijekom školskih praznika budući da se smatra da su djeca nedovoljno motivirana po tom pitanju. Riječ je o potpuno besplatnom ljetnom sportsko-edukativnom programu za sve učenike osnovnih škola diljem Republike Hrvatske. Ove godine se predviđa sudjelovanje 126 kineziologa te više od 10.000 učenika iz 21 županije. Pogram traje četiri tjedna zaključno s 23. srpnja.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

„Pravo sudjelovanja u Sportskim praznicima imaju sva djeca školske dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole, a tjelesna aktivnost provodi se radnim danom od 9 - 12 sati na otvorenom prostoru uz primjenu epidemioloških mjera, sve pod stručnim vodstvom kineziologa, doznajemo od profesora Anđelka Lucića.

Stručni nadzor

Osnovna škola braće Radić Pakrac svojevrsni je nositelj projekta i jedna od tri županijske lokacije gdje se učenici mogu uključiti u projekt, te ustupa infrastrukturu i rekvizite.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

 „Plan je rad pod stručnim nadzorom i to u grupama do 40 djece, a programom je predviđena tjelesna aktivnost u trajanju od 20 školskih sati tjedno. Projekt je svojevrsni odgovor na loše pokazatelje tjelesnog stanja djece te na Covid krizu koja je to samo pospješila. Uz mene, program provodi i kolega prof. Mario Tušek. Ilustracije radi, jučer smo bili na Omanovcu koji pruža odlične uvjete, a ostale dane i tjedne ćemo provoditi na gradskim lokacijama koji udovoljavaju kriterijima, a kojih ne nedostaje. Svakako treba zahvaliti roditeljima koji uskaču s prijevozom, a posebna zahvala ide i ravnateljici Sanji Delač što je prepoznala važnost projekta i omogućila nam njegovu provedbu“, rekao je Lucić.  Iako je program ograničen na spomenutih 40 učenika, Lucić je poručio zainteresiranima da još ima slobodnih mjesta i da se mogu prijaviti za sudjelovanje, te obznanio suradnju s lipičkim Domom za djecu čiji će štićenici biti uključeni u vježbanje posljednja dva tjedna.

Besplatna majica

Termini Sportskih praznika su: 5.7. - 9.7.; 12.7 - 16.7. i 19.7. - 23.7. Prijave se vrše na mailove: alucic17@gmail.com, sportski.praznici.pakrac@gmail.com ili na broj mobitela 091 518 18 57.

Svaki učenik koji pristupi programu dobit će besplatnu majicu, a svakodnevno je osiguran i obrok uz osvježenje, piše Pakrački list.