Fotografija: Stefan Lenče na utrci u Rakovom Potoku/Foto: MK Pakrac-Lipik
Galerija
Stefan Lenče na utrci u Rakovom Potoku/Foto: MK Pakrac-Lipik

Još jedna sjajna pobjeda Stefana Lenčea: "Pao pa pretjecao jednog po jednog do prvog mjesta"

"Dobro sam namučio i sebe i svoje koljeno kojemu hitno treba pauza, a koje nemam zbog gustog rasporeda utrka", kaže Stefan Lenče



Stefan Lenče - Štef pobijedio je proteklog vikenda u utrkama Međunarodnog prvenstva Hrvatske u Rakovom Potoku. Vremenski uvjeti nisu bili povoljni kao i dosadašnjih tjedana, no ipak su uspješno odvežene obje vožnje, piše Pakrački list.

Koncentrirana vožnja

- U klasi MX65 nastupilo je 9 vozača, a Štef je već na treningu odvezao najbolji krug i birao rampu. U prvoj je utrci pao nakon odličnog starta te „lovio“ ostale s posljednjeg mjesta. Nanizavši jednog po jednog fantastičnom i koncentriranom vožnjom, do kraja utrke izbio je na čelo - kaže Marko Straga, predsjednik Moto kluba Pakrac-Lipik.

U drugoj utrci uz otežane vremenske uvjete, ponovno je odlično startao i zadržao vodstvo od početka do kraja vožnje.

MK Pakrac-Lipik
MK Pakrac-Lipik

- Još jedna utrka u kojoj je kiša stvarala velike probleme. Treninge smo vozili dok je kiša padala i bilo je to teško ali i veliko iskustvo. Prvu vožnju smo vozili po velikom blatu. Odstartao sam prvi ali sam na prvom zavoju nezgodno pao i krenuo sa zadnjega mjesta što sam do kraja uspio nadoknaditi. Za drugu vožnju staza se prosušila, ali je bila jako iskopana i teška. Opet sam odstartao prvi ali sam vozio oprezno, pametno i završio utrku prvi. Dobro sam namučio i sebe i svoje koljeno kojemu hitno treba pauza, a koje nemam zbog gustog rasporeda utrka - napisao je na svom Facebook profilu Stefan Lenče koji je s ovih novih 50 bodova povećao razliku u ukupnom poretku na Međunarodnom prvenstvu Hrvatske u kojem zauzima prvo mjesto s 219 bodova, 39 više od drugoplasiranog Davida Dorčića iz MK Krašić.

Foto: MK Pakrac-Lipik
Foto: MK Pakrac-Lipik

Ovaj će vikend Štef voziti posljednju postaju Europskog prvenstva za klasu MX65 na stazi Mladina u Jastrebarskom, piše Pakrački list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!