Fotografija: Ribiči iz Hrvatske zadovoljni su plasmanom u Bugarskoj/Foto: Privatni album
Galerija
Ribiči iz Hrvatske zadovoljni su plasmanom u Bugarskoj/Foto: Privatni album

Jasmin Subašić iz ŠRD 'Pastrva' Sirač: "Malo nas je, a napravili smo čudo! Peti smo na svijetu!"

"Za takav robolov morate imati vrhunsko znanje, a budući da smo mi vrhunski ribolovci, našli smo se među top 5 zemalja na svijetu", kaže Jasmin




Hrvatska reprezentacija osvojila je sjajno peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u lovu na pastrve umjetnim varalicama koje se prošli tjedan održalo u gradu Devonu u Bugarskoj.

<p>Hrvatska reprezentacija bila je najmanja reprezenatcija na Svjetskom prvenstvu/Foto: Privatni album</p>

Hrvatska reprezentacija bila je najmanja reprezenatcija na Svjetskom prvenstvu/Foto: Privatni album

Među njima je bio i član ŠRD "Pastrva" iz Sirača, Jasmin Subašić, koji je sa svojih 58 godina ujedno bio i najstariji natjecatelj na Svjetskom prvenstvu.

- Ja sam dugogodišnji reprezentativac, praktički od osnutka naše Hrvatske spin lige umjetnim mamcem na pastrve. Imali smo priliku da i ove godine pokažemo što znamo. Nadali smo se barem četvrtom mjestu, ali ovo je očito bio naš maksimum. Protivnici su nam bile reprezenacije koje su jako dobro organizirane, znate to vam je cijela jedna mašinerija. Bili smo najmanja zemlja među njima. Nas je tamo bilo osam, svi ostali su imali 15-20 ljudi. Što se nas tiče, uspjeli smo napraviti vrhunski posao. Da nas je samo malo sreća poslužila, bili bi četvrti - rekao nam je Jasmin Subašić koji je nastupio prvi i izlovio 40 pastrva. Ovim se putem zahvalio i svojim kolegama iz reprezentacije: treneru Željku Kuku iz Zagreba, menadžeru Miji Borasu iz Zagreba, Mirku Hanžekoviću iz Koprivnice , Hrvoju Kuzmiću iz Koprivnice, Mihaelu Hunjadiju iz Koprivnice, Boris Šiljegu iz Knina i Mariju Matijašiću iz Ogulina.

<p>Foto: Privatni album</p>

Foto: Privatni album

Jasmin Subašić prvi je ribič iz Bjelovarsko-bilogorske županije koji je ikad išao na Svjetsko prvenstvo u lovu na pastrve umjetnim varalicama. Na području Bjelovarsko- bilogorska županije nema puno salmonidnih voda, odnosno voda u kojima se nalazi pastrva. Sirač također nema takvu vodu, ali kroz njega takva voda prolazi.

<p>Jasmin (desno) s kolegom iz reprezentacije/Foto: Privatni album</p>

Jasmin (desno) s kolegom iz reprezentacije/Foto: Privatni album

-  Mi nemamo vodu, a svake godine imamo nekoga na Svjetskom prvenstvu. Budući da ne mogu trenirati na našoj Bijeloj, lovim svugdje okolo - kaže nam Jasmin.

Hrvatska reprezentacija do sada je na Svjetskim prvenstvima osvojili dvije srebrne medalje, od kojih je jedna prije nekoliko godina osvojena baš u Bugarskoj pa su se nadali bi im i ove godine Bugarska mogla biti sretna. 

<p>Jasmin Subašić na natjecanju u Bugarskoj/Foto: Privatni album</p>

Jasmin Subašić na natjecanju u Bugarskoj/Foto: Privatni album

- To su strašno jake reprezentacije,. Evo, jednu Slovačku smo ostavili iza sebe koja ima 25 ljudi u reprezentaciji, pa Poljake kojih je bilo 20, pa Čehe...Ribolov je bio zahtjevan, voda je bila jako bistra. Za takav robolov morate imati vrhunsko znanje, a budući da smo mi vrhunski ribolovci, našli smo se među top 5 zemalja na svijetu - kazao nam je na kraju Jasmin Subašić dodajući kako je na ovom natjecanju sudjelovalo 16 zemalja. Zlato su odnijeli Ukrajinci, drugi su bili Talijani, Bugari treći, a Rusi četvrti. 

<p>Jasmin na natjecanju/Foto: Privatni album</p>

Jasmin na natjecanju/Foto: Privatni album

<p>Foto: Privatni album</p>

Foto: Privatni album

<p>Foto: Privatni album</p>

Foto: Privatni album