Fotografija: Foto: Teniski klub Feniks
Galerija
Foto: Teniski klub Feniks

Jakov Ogrizek iz TK-a Feniks u Rijeci oduševio Nikolu Pilića, vrhunskog igrača i doajena tenisa

"Naš Jakiša je dobio pohvale s najviše razine, što je svakako priznanje njemu, roditeljima koji ga prate, ali i stručnom radu u klubu", ponosni su iz Teniskog kluba Feniks



"Vanjska sezona se polako otvara, a dvoranska se još drži, tako da nas je posljednjih desetak dana bilo od Virovitice, preko Zagreba, sve do Rijeke", kažu u daruvarskom Teniskom klubu Feniks.

Sportske igre mladih sa svojim teniskim izdanjem u Virovitici su okupili mlade tenisačice i tenisače od Zagreba do istoka Hrvatske i donijeli mogućnost da se dobrom igrom ostvari plasman na završnicu.

Natjecateljske obitelji

- Odličan nastup u dvodnevnim borbama zabilježilo je je 9 naših djevojčica i dječaka,Tessa Malogorski, Eni Ljuština, Ela Tuček, Petra Hlušička, Ivan i Vedran Ratić, te Mia i Lea Kolić.

Foto: Teniski klub Feniks
Foto: Teniski klub Feniks

Treći iz obitelji Kolić, Ricardo, ostvario je i najbolji rezultat. S četiri glatke pobjede u kategoriji do devet godina plasirao se na završnicu u Splitu. Spomenimo da je igrao i u kategoriji do 10 godina, gdje je završio „tek“ drugi. Dok su se u Virovitici natjecali uz ostale pripadnici familija Ratić i Kolić, naša treća natjecateljska teniska obitelj, Petrušić, se borila u Zagrebu. Domagoj je na HTS turniru do 14 godina u Ponikvama izgubio u 2. kolu, a Latica je na turniru do 10 godina u TK Victoria zaustavljena u polufinalu zelene skupine - kažu u klubu.

Foto: Teniski klub Feniks
Foto: Teniski klub Feniks

Najdalje je pak putovao Jakov Ogrizek, u Rijeku na turnir 2. ranga do 12 godina koji je po snazi bio malo prvenstvo Hrvatske, pošto je od prvih 10 sa državne rang liste nastupilo čak osam igrača. To se, gledajući sve kategorije zajedno, događa iznimno rijetko, jednom u nekoliko godina, kažu u Feniksu.

Trener Opatije Nikola Pilić

- U pripremi turnira, dan ranije je zajedno sa svojim imenjakom, teniskim prijateljem i suparnikom Jakovom Kramarićem iz Opatije, odradio dva treninga s njegovim trenerom. Ne bi to bila neka vijest da se trener opatijskog Jakova ne zove Nikola Pilić, doajen tenisa bivše i ove države, nekadašnji vrhunski igrač, a potom kao trener višestruki pobjednik Davis cup-a kao izbornik Njemačke i Hrvatske i još mnogo toga. Naš Jakiša je dobio pohvale s najviše razine, što je svakako priznanje njemu, roditeljima koji ga prate, ali i stručnom radu u klubu.

Foto: Teniski klub Feniks
Foto: Teniski klub Feniks
Foto: Teniski klub Feniks
Foto: Teniski klub Feniks

Sam turnir je bio iznimno težak i vrlo uspješan, jer je nakon četiri pobjede, među kojima su bile i pobjede protiv Petana, HATK Mladost, (HTS 4.) i Marovića, TK Split (HTS 8.) pokleknuo u polufinalu nakon 2,5 satne borbe tek u tie breaku trećeg seta protiv Bobanovića, TK Tweener (HTS 5.) rezultatom 2/6, 6/2, 6/7, te još jednom pokazao da kao ulazno godište, dakle godinu mlađi, sasvim ravnopravno igra s najboljima iz godišta ispred - kažu u Teniskom klubu Fenix Daruvar. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!