Fotografija: Nikola Mektić među hrvatskim je tenisačima kojima se smiješi medalja/ Foto: Ronald Gorsic/CROPIX
Galerija
Nikola Mektić među hrvatskim je tenisačima kojima se smiješi medalja/ Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Imamo novu olimpijsku medalju, u polufinalu muških parova su i Čilić i Dodig, ali i Mektić i Pavić

Manje od bronce ne može biti. Ako oba naša para izgube u polufinalu, igrat će međusobno za 3. mjesto. Svi, naravno, priželjkujemo da se nađu u finalu i odlučuju o zlatu. To bi bio idealan rasplet, ali i ovako je sjajno.
Hrvatska ima najmanje još jednu olimpijsku medalju zaslugom tenisača, oba naša muška para su se plasirala u polufinale i u svim kombinacijama uzet će barem jednu broncu. Najbolji svjetski par Nikola Mektić i Mate Pavić su u četvrtfinalu nadigrali japanski tandem Ben McLachlan i Kei Nishikori sa 6:3, 6:3, dok su Marin Čilić i Ivan Dodig izveli preokret, sa seta i breaka manjka (2:4 u drugom setu) su se vratili i pobijedili Britance Andyja Murraya i Joea Salisburyja sa 4:6, 7:6(2), 10:7, piše Jutarnji list.

Najmanje bronca

Dakle, manje od bronce ne može biti. Ako oba naša para izgube u polufinalu, igrat će međusobno za 3. mjesto. Svi, naravno, priželjkujemo da se nađu u finalu i odlučuju o zlatu. To bi bio idealan rasplet, ali i ovako je sjajno.

Nakon Gorana Ivaniševića u pojedinačnoj konkurenciji i u paru s Goranom Prpićem u Barceloni 1992. godine kad su osvojene dvije bronce, te Marija Ančića i Ivana Ljubičića u Ateni 2004. godine, koji su se također izborili za broncu, sada će biti najmanje još jedna bronca. Fenomenalan uspjeh našeg kvarteta, ali nećemo reći da smo pretjerano iznenađeni.

Najveći favoriti

Mektić i Pavić su ionako nakon briljantne sezone s osam naslova i onim najvećim, u Wimbledonu, u Tokio došli kao najveći favoriti. U osmini finala su prošli veliko iskušenje protiv Talijana Lorenza Musettija i Lorenza Sonega, a protiv Japanaca su od početka izgledali puno bolje, daleko uigranije i puni samopouzdanja, piše Jutarnji list.