Fotografija: Dominik Livaković/ Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Galerija
Dominik Livaković/ Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Heroj Livaković: "Ovo mi je najdraža utakmica karijere! Brazil ili Koreja? Spremni smo za sve!"

"Jesmo, vježbali smo penale. Ma vidjelo se danas da Japan nije slučajno dobio Njemačku i Španjolsku", izjavio je heroj Hrvatske Dominik Livaković



Kakvo je to slavlje bilo na travnjaku nakon što je Pašalić izveo zadnji penal i odveo Hrvatsku u četvrtfinale Svjetskog prvenstva! Prvi se pred kamerama nakon herojskog podviga pojavio Nikola Vlašić.

"Ova utakmica je pokazala kakva smo ekipa i kakvo imamo zajedništvo. Kad gubiš protiv odličnog Japana, a mi se vratimo i tako dominiramo utakmicom, ma sjajno! Čestitam svima, i suigračima i navijačima i sad idemo dalje".

Nikola Vlašić/ Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Nikola Vlašić/ Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Jeste li vježbali jedanaesterce na na treningu?

"Jesmo, vježbali smo. Ma vidjelo se danas da Japan nije slučajno dobio Njemačku i Španjolsku, ali znali smo i njihove vrline i mane, i na kraju smo prošli. Baš sam zadovoljan, sretan, ali stvarno treba dati pohvalu i Japancima".

Hrvatska čeka protivnika u četvrtfinalu, večeras igraju Brazil i Južna Koreja.

"Ja mislim da će Brazil pobijediti, ali ništa nije sigurno na ovom Svjetskom prvenstvu. Vidjeli ste koliko je bilo iznenađenja. Zaista je sve moguće. Mi nastavljamo svojim putem i idemo dalje", zaključio je Niksi.

Dominik Livaković prvi je vratar koji je obranio prve dvije serije u raspucavanju penala na svjetskim prevenstvima. Pogodio je stranu Takumiju Minaminu i Kaoru Mitomi.

Dominik Livaković, heroj utakmice s tri obranjena jedanaesterca/Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Dominik Livaković, heroj utakmice s tri obranjena jedanaesterca/Foto: Tom Dubravec/CROPIX

"Stvarno je osjećaj super, najprije zbog ekipe i atmosfere koja je odlična. Hvala predivnim navijačima što su došli, do ovdje nije lak put, hvala im još jednom. Japanci su radili presing od početka, jako su spremni, ali i mi smo. Odigrali smo 120 teških minuta i pobijedili kada je bilo najteže. Obranjeni penali? Naravno, to su mi jedni od najdražih trenutaka u karijeri", rekao je Livi.

Borna Barišić debitirao je večeras u Kataru i odigrao cijelu utakmicu protiv Japana.

"U četvrtfinalu smo, pokazali smo karakter, širinu kadra i da možemo. Japan je trkački moćna reprezentacija, bilo ih je teško probiti, dobili su Španjolce i Nijemce i znali smo da će biti teško. Zahvalio bih navijačima na podršci. Imam dosta grčeva, ponašamo se tako da je svaki igrač bitan nebitno dali igra ili ne, svi smo sto posto spremni i to smo pokazali. Bolje su otvorili meč, ali digli smo se i bili smo već u ovim situacijama. Pokazali smo karakter i vratilo nam se, pobijedili smo. Brazil ili Koreja? Nemam pojma, ali spremni smo za bilo koga. Imamo kvalitetu, samopouzdanje i karakter, spremni smo na sve!"

Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Luka Modrić i Marcelo Brozović/Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Luka Modrić i Marcelo Brozović/Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Mario Pašalić/ Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Mario Pašalić/ Foto: Tom Dubravec/CROPIX