Fotografija: Sudionici turnira 2018. godine/Foto: Dren Stoček
Sudionici turnira 2018. godine/Foto: Dren Stoček

HATK Daruvar za Vinodar organizira turnir u tenisu za igrače i igračice starije od 30

Želja nam je da svatko tko dođe u Daruvar sudjeluje u turniru i odigra što više mečeva, kaže Zoran Dragičević



Hrvatski amaterski teniski klub Daruvar organizira teniski turnir parova u dobi od 30+ godina „DARUVAR OPEN 2021“ koji će se u sklopu programa ovogodišnjeg Vinodara održati 5. lipnja s početkom u 9.30 sati, na teniskim terenima u Botićevoj ulici 12 u Daruvaru.

- HATK Daruvar i inače tradicionalno prvi ili drugi vikend, ovisno od termina Vinodara, organizira turnir u tenisu za igrače i igračice starije od 30 godina. To je turnir u parovima koji se ovisno o broju igrača dijeli u dvije starosne kategorije - rekao nam je Zoran Dragičević, predsjednik HATK Daruvar.

Neograničen broj igrača

Plan je turnira da svaki par odigra minimalno dva do tri meča, a kotizacija za turnir iznosi 100 kuna za par ili 50 kuna po osobi. Zatim će organizator parove podijeliti u dvije starosne skupine po ukupnoj starosti oba igrača i to u skupinu do 90 godina i skupinu od 91 godine i više s time da je minimalna starost igrača 30 godina.

- Često znaju nastupiti miješane skupine igrača tako da nastojimo da konkurencija bude, barem kada je riječ o godinama, što izjednačenija. Budući da će se turnir organizirati u lipnju na vanjskih šest teniskih terena, broj igrača neće biti ograničen. Za očekivati je, tradicionalno, da će na turniru sudjelovati oko 20 do 30 igrača, a već imamo određene pred najave i iskustvo da nam dolaze igrači iz Virovitice, Slatine, Zagreba, Rijeke, Opatije, Daruvara, Zdenaca, Grubišnog Polja i Bjelovara. Nekada je bilo igrača i izvan Hrvatske, ali sada to vjerojatno neće biti s obzirom na epidemiju koronavirusa - kaže Zoran Dragičević.

Što više mečeva

Parovi se potom dijele u grupe po troje ili četvero. Pobjednici grupa igrat će polufinale ili ako su samo dvije grupe, polufinale igraju prva dva para iz svake grupe. Mečevi će se igrati na dva dobivena seta, a svaki set počinje rezultatom 2:2. Eventualni treći set se igra do 10. Naime, koncept je da se igra što više mečeva, a nositelji će se utvrditi po grupama po realnoj jačini. Ukoliko se ne bude moglo dogovoriti, naredni kriterij bit će izvlačenje.

- Pokušat ćemo turnir organizirati što kvalitetnije jer nam u nedjelju igra druga liga seniora HATK Daruvar protiv najjače ekipe u Hrvatskoj, HATK Zagreb 2. Tako da će tereni u nedjelju biti zauzeti. Želja nam je da svatko tko dođe u Daruvar sudjeluje u turniru i odigra što više mečeva, upravo zbog toga što je turnir samo u subotu. Svaki par će odigrati minimalno dva, tri ili četiri susreta tijekom dana, zato smo uveli pravilo da susreti počinju rezultatom 2:2 kako bi se ubrzao turnir. Tako nitko ne može izgubiti s nulom, rezultati izgledaju ljepše, susreti traju kraće i može se odigrati puno više mečeva - kazao je predsjednik kluba.

Inače, organizator prihvaća sugestije prije turnira, koje će također razmotriti i uvažiti u odnosu na stanje prijava i dobrobit sudionika turnira, a za tenisačice će se organizirati zaseban turnir.

Prijave

Na turnir se možete prijaviti do 4. lipnja do 20 sati na e-mail: hatk.daruvar@gmail.com ili na tehnotrade.daruvar@gmail.com te na brojeve telefona: 098/205-751 (Zoran Dragičević) ili 098/207-692 (Dren Stoček).

- Nama je zadovoljstvo da na turniru bude nazočno što više igrača. Pozivamo sve zainteresirane starije od 30 godina i Daruvarčane, zaljubljenike u tenis, da nas posjete i podrže igrače koji će sudjelovati na turniru - poziva Zoran Dragičević.