Fotografija: Igrači HATK Daruvar nakon pobjede protiv TK Đakovo/Foto: HATK Daruvar
Galerija
Igrači HATK Daruvar nakon pobjede protiv TK Đakovo/Foto: HATK Daruvar

HATK Daruvar pobjedom protiv Đakova u zadnjem kolu i službeno ispisao povijest

Završnom pobjedom klub je zauzeo je 7. mjesto između 12 teniskih ekipa 2. lige, što u proteklih 40 godina predstavlja najbolji seniorski rezultat službenog prvenstvenog ekipnog natjecanjaProšli vikend u Daruvaru je održan prvenstveni susret razigravanja za plasman od 7. do 8. mjesta 2. hrvatske HEP teniske lige između seniorskih teniskih klubova HATK Daruvar i TK Đakovo.

HATK Daruvar je pobijedio TK Đakovo rezultatom 4:3

Pet pojedinačnih susreta

U završnici natjecanja u 2. hrvatskoj HEP teniskoj ligi međusobno su razigravale teniske ekipe iz dvije grupe 2. lige.

U Daruvaru je održan teniski susret četvero plasiranih ekipa HATK Daruvar i TK Đakovo, koje su se borile za plasman od 7. do 8. mjesta između 12 drugoligaških teniskih ekipa.

Danijal Muminović/Foto: HATK Daruvar
Danijal Muminović/Foto: HATK Daruvar

U pet pojedinačnih susreta, HATK Daruvar je odnio pobjedu u dva, a tenisači TK Đakovo u tri susreta, međutim u preostala dva susreta parova pobjedu su odnijeli tenisači HATK Daruvar, tako da je ukupna pobjeda rezultatom 4:3 pripala tenisačima HATK Daruvar.

Ovom završnom pobjedom u ovogodišnjem natjecanju 2. lige, HATK Daruvar je zauzeo 7. mjesto između 12 drugoligaškim teniskih ekipa, što u proteklih četrdesetak godina predstavlja najbolji seniorski rezultat službenog prvenstvenog ekipnog natjecanja u tenisu.

Igra parova

Pobjede za HATK Daruvar u pojedinačnim susretima ostvarili su Danijal Muminović i Dejan Dragičević, a u igri parova, par Denis Gabor-Muminović i par Dejan Dragičević-Sven Gabor.

Za nastup Hrvatskog amaterskog teniskog kluba (HATK) Daruvar protiv TK Đakovo bili su prijavljeni Danijal Muminović, Sven Gabor, Boris Dragičević, Dejan Dragičević, Denis Gabor i Duško Čubrilo.

Dejan Dragičević/Foto: HATK Daruvar
Dejan Dragičević/Foto: HATK Daruvar

Ovim prvenstvenim susretom protiv TK Đakovo za daruvarske tenisače HATK Daruvar završena je natjecateljska sezona u 2. ligi, te preostaje još natjecanje u hrvatskom kupu. 

POJEDINAČNI REZULTATI SUSRETA:

Muminović (HATKD) – Toni Hardi (TKĐ) 2:0

S. Gabor (HATKD) – Lazarević (TKĐ) 0:2

B. Dragičević (HATKD) – Tihomir Hardi (TKĐ) 0:2

D. Dragičević (HATKD) – Marijanović (TK Đakovo) 2:1

D. Gabor (HATKD) – Babić (TKĐ)  0:2

D. Gabor/Muminović (HATKD) – Beljan/Hardi (TKĐ) 2:1

D. Dragičević/S. Gabor (HATKD) : Babić/Lazarević (TKĐ) 2:0

UKUPNO:  HATK Daruvar - TK Đakovo  4:3