Fotografija: Deni Černi i trener Boris Kljajić odličan su tim, što se vidi i po brojnim osvojenim medaljama/Foto: Martina Čapo
Galerija
Deni Černi i trener Boris Kljajić odličan su tim, što se vidi i po brojnim osvojenim medaljama/Foto: Martina Čapo

Grubišnopoljac Deni Černi na Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojio brončanu medalju

Mladi Grubišnopoljac je trećim hicem 11,25 metara za četiri centimetra prestigao Aleksandra Khrupina, a osim toga bacio je i najbolji hitac sezone. Čestitke cijeloj ekipi
GRUBIŠNO POLJE –Odlične vijesti danas su stigle s Paraolimpijskih igara u Tokiju. Grubišnopoljac Deni Černi osvojio je brončanu medalju čime je uz svoj grad, učinio ponosnim i cijelu Bjelovarsko – bilogorsku županiju koju je na najbolji mogući način predstavio.

Najbolji hitac sezone

Mladi Grubišnopoljac je trećim hicem 11,25 metara za četiri centimetra prestigao dotada trećeg Aleksandra Khrupina, a osim toga bacio je i najbolji hitac sezone.

<p>Župan Maušić je poručio Deniju da će BBŽ stajati iza njega/Foto: Martina Čapo</p>

Župan Maušić je poručio Deniju da će BBŽ stajati iza njega/Foto: Martina Čapo

Prvi je s hicem 11,37 osvojio Marokanac Zakariae Derhem, dok je drugi bio 40-godišnji Alžirac Kamel Kardjena hicem 11,34 metara.

Podsjetimo, Deni Černi atletikom se počeo baviti 2006. godine u Atletskom klubu osoba s invaliditetom „Otos“ iz Grubišnog Polja. U svojoj bogatoj sportskoj karijeri do sada je srušio i postavio brojne državne rekorde u disciplinama bacanja kugle, koplja i diska.

Jedini u Tokiju iz BBŽ

Posljednju vrijednu medalju - broncu osvojio je na 7. Europskom paraatletskom prvenstvu koje je održano u Poljskoj početkom lipnja ove godine. Deni Černi je u disciplini kugla kategorija F33 osvojio brončano odličje s rezultatom 10,42 metra.

<p>Županija je podrška svim sportašima, poručeno je s nedavnog prijema kod župana/Foto: Martina Čapo</p>

Županija je podrška svim sportašima, poručeno je s nedavnog prijema kod župana/Foto: Martina Čapo

Njegov trener Boris Kljajić uz Denija je kroz cijelu njegovu sportsku karijeru, koji je ponosan na sve njegove uspjehe, kao i na činjenicu da je ustrajan i odgovoran. Dodajmo i to kako je Deni jedini paraolimpijac u Tokiju iz BBŽ. Čestitamo na ogromnom uspjehu!