Fotografija: Paraatletičari iz Grubićnog Polja ostvaruju sjajne rezultate/ Foto: Grad Grubišno Polje
Paraatletičari iz Grubićnog Polja ostvaruju sjajne rezultate/ Foto: Grad Grubišno Polje

Grubišno Polje ima najbolje paraatletičare: "Deni Černi najuspješniji, Boris Kljaić trener godine"

Nagradu Černiju uručio je proslavljeni hrvatski bacač kugle paraolimpijac Darko Kralj, a Kljaiću izbornik Hrvatskog paraatletskog saveza Damjan Sedić



Sjajne vijesti stižu iz Pule, gdje je proteklog vikenda održano 27. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u paraatletici – Croatia Open 2024., na kojem su sudjelovali i članovi Paraatletskoga kluba Otos Grubišno Polje.

Naime, u sklopu otvaranja dodijeljena su priznanja najuspješnijima u 2023. godini. Najuspješnijim atletičarem proglašen je Deni Černi predsjednik grubišnopoljskog kluba, dok je trenerom godine proglašen Boris Kljaić.

Izuzetno uspješni

Nagradu Černiju uručio je proslavljeni hrvatski bacač kugle paraolimpijac Darko Kralj, a Kljaiću izbornik Hrvatskog paraatletskog saveza Damjan Sedić.

Tijekom dva dana Prvenstva postavljeno je sedam državnih rekorda. U natjecateljskom dijelu grubišnopoljski su sportaši bili izuzetno uspješni. Deni Černi kuglu je u kategoriji F33 bacio 11.46 metara, čime se približio državnom rekordu kojie je upravo on lani postavio 11.65 metara, a to je ujedno i najuspješniji hrvatski muški rezultat prema RAZA bodovnim tablicama. Josip Zima i Nikola Salopek natjecali su se u bacanju kugle u kategoriji F55. Zima je dometom od 6,80 metara zauzeo peto, a Salopek 6.31 metrom šesto mjesto. Na natjecanju je sudjelovalo više od stotinu natjecatelja iz 14 europskih zemalja. Čestitke Deniju i Borisu upućuje grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!