Fotografija: Gradonačelnik Dinko Pirak i Leonardo Blažeković, državni prvak u powerliftingu/ Foto: Grad Čazma
Galerija
Gradonačelnik Dinko Pirak i Leonardo Blažeković, državni prvak u powerliftingu/ Foto: Grad Čazma

Gradonačelnik Čazme nagradio državnog prvaka u Powerliftingu Leonarda Blažekovića

Budući da trenira u Zagrebu i nije član nekog čazmanskog kluba, koje financiramo kroz našu Sportsku zajednicu, odlučili smo mu barem malo pomoći, rekao je Pirak



Leonardo Blažeković, mladić iz Vagovine pokraj Čazme više nego uspješno bavi se ne toliko razvikanim sportom – powerliftingom.  Riječ je o sportu koji se sastoji od tri discipline i to čučanj, potisak s klupe i mrtvo dizanje. Iako se ovim sportom ne bavi dugo, Leonardo se u rujnu prošle godine okitio titulom prvaka Hrvatske i pri tome srušio državni rekord u čučnju. 

Zbog iznimno dobrih rezultata ovog mladića ugostio je i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak, koji je tom prilikom Leonarda nagradio iznosom od pet tisuća kuna.

Dinko Pirak i Leonardo Blažeković/ Foto: Grad Čazma
Dinko Pirak i Leonardo Blažeković/ Foto: Grad Čazma

- Drago mi je Leonardo bilježi odlične rezultate i time promovira naš grad. Budući da trenira u Zagrebu, gdje i studira, nije član nekog čazmanskog kluba, koje mi financiramo kroz našu Sportsku zajednicu, odlučili smo ga nagraditi tim iznosom i tako mu barem malo pomoći u daljnjem radu, rekao je Pirak, dodavši da Leonardo nije jedini Čazmanac koji trenira u nekom drugom gradu, a koji je dobio financijsku potporu Grada Čazme.