Fotografija: Neka vaša djeca postanu pravi plivači iz pomoć stručnih trenera/Foto: Mario Todoric/CROPIX
Galerija
Neka vaša djeca postanu pravi plivači iz pomoć stručnih trenera/Foto: Mario Todoric/CROPIX

Grad Lipik i Sportska udruga Super-Sportaš pokreću školu plivanja

Cijena ciklusa iznosit će 150 kuna, a Grad Lipik će sufinancirati obuku za korisnike s područja Lipika u iznosu od 100 kn dok će preostali iznos od 50 kn snositi roditelji polaznika



Tijekom ljetne sezone Grad Lipik pokreće školu plivanja na kompleksu otvorenih bazena u Lipiku.

Unazad posljednjih godinu dana svjedoci smo jedne vrlo velike i nepredvidive promjene koja se događa svuda oko nas. Ograničene su i sportske aktivnosti, što uvelike utječe na zdravlje, a upravo ovom prilikom želi se mladima, kao i svim uzrastima pružiti mogućnost da kvalitetno provode svoje vrijeme kroz sport i rekreaciju. Dobro je i ponoviti dobrobiti ovog programa, plivanje prevenira bolesti, štiti zdravlje, pozitivno utječe na rast i razvoj djece, poboljšava i razvija snagu i izdržljivost, stvara zdrave navike bavljenja tjelesnom aktivnošću, poboljšava rad krvožilnog i dišnog sustava, piše Compas.hr.

Magistar kineziologije

Obuka bi se organizirala tijekom srpnja i kolovoza (ovisno o broju polaznika). Polaznici bi pohađali jedan ciklus koji podrazumijeva 7 dolazaka po 2 školska sata. Program će se održavati u dopodnevnim satima od strane sportske udruge Super-Sportaš, a voditelj će biti Petar Otković, magistar kineziologije. Udruga dugi niz godina provodi stručne i organizirane programe za djecu i odrasle.

Lipički bazeni/Foto: Compas.hr
Lipički bazeni/Foto: Compas.hr

Ovom prigodom održan je i sastanak s predstavnicima škola, vrtića i Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik na kojem je predstavljen program i plan provođenja obuke.

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana poručio je da će grad sufinacirati cijenu tečaja u iznosu od 100 kn po polazniku pa će roditeljima ostati za platiti samo 50 kuna za tečaj/Foto: Compas.hr
Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana poručio je da će grad sufinacirati cijenu tečaja u iznosu od 100 kn po polazniku pa će roditeljima ostati za platiti samo 50 kuna za tečaj/Foto: Compas.hr

Cijena po polazniku ciklusa iznosit će 150 kuna, a ovom prilikom saznajemo od gradonačelnika Vinka Kasane da će Grad Lipik sufinancirati obuku za korisnike s područja Lipika u iznosu od 100 kuna po polazniku, dok će preostali iznos od 50 kuna snositi roditelji polaznika. Navedeni program po istim uvjetima predložen je od strane gradonačelnika i predstavnicima gradova u neposrednoj okolici kroz zajedničku suradnju za djecu i mladež kako bi iskoristili priliku i pohađali školu plivanja na kompleksu Bazena Lipik prema modelu Grada Lipika.

Liječilipni turizam

"Kroz dugoročni plan želja nam je osigurati nastavak programa plivanja u suradnji s Toplicama Lipik kako bi se plivači nastavili baviti plivanjem i izvan ljetne sezone. Lipik je oduvijek poznat po zdravstvenom i  lječilišnom turizmu, sportskim i rekreativnim sadržajima, a ovim putem želimo pozvati i podržati roditelje da potaknu djecu na bavljenje sportom i zdravim načinom života.", ističe gradonačelnik.

Prijavu za program škole plivanja kao i dodatne informacije možete dobiti putem maila: skolaplivanjalipik@hotmail.com ili pozivom na kontakt broj: + 385 99 693 77 80

Nakon uspješne prošlogodišnje sezone, kako je prethodno najavljeno u veljači, kupališna sezona na nadaleko popularnim bazenima, jednim od prepoznatljivih simbola Lipika ove godine započinje gotovo mjesec dana ranije - 1. lipnja i trajat će sve do rujna, odnosno dok to vremenske prilike budu dozvoljavale.

Zabavni sadržaj

I ove godine za otvaranje bazena pobrinut će se Grad Lipik i gradske tvrtke, LIRA i Lipkom te Turistička zajednica Grada Lipika koji će se pobrinuti da ponuda za posjetitelje bude bogatija u svakom smislu, ne samo zabavnom nego i infrastrukturnom. Naravno, svi se nadaju kako će i epidemiološka situacija biti povoljna jer ove se godine namjerava na bazenima ponuditi još više zabavnog sadržaja, poput noćnog kupanja i glazbenih večeri, ali i sportskih aktivnosti, piše Compas.hr.

Po svemu sudeći čini se kako će ovo biti vruća sezona na lipičkim bazenima...

Plakat za školu plivanja
Plakat za školu plivanja