Fotografija: Bjelovarčani redovno nastupaju u Zadru/ Foto: Nikola Kovaček
Galerija
Bjelovarčani redovno nastupaju u Zadru/ Foto: Nikola Kovaček

Grad Bjelovar osigurao autobus za utrku Wings For Life u Zadru: "Mjesta još uvijek ima"

Pored toga, Grad je besplatan prijevoz autobusom osigurao i Bjelovarskim mažoretkinjama koje ovog vikenda u Biogradu na Moru sudjeluju na državnom prvenstvu



Grad Bjelovar nastavlja financijski podupirati svoje sportaše. Naime, ovog vikenda održava se 10. izdanje humanitarne utrke Wings For Life World Run 2023 u Zadru, a tim povodom Grad je osigurao besplatan prijevoz autobusom za sve zainteresirane. Nadalje, istog vikenda Bjelovarske mažoretkinje putuju u Biograd na Moru na državno prvenstvo te će i njima Grad osigurati autobus, čulo se na današnjoj konferenciji za medije.

Pomoć mažoretkinjama

- Odlučili smo mažoretkinje podržati tako da im osiguramo prijevoz i tako olakšamo njihovim roditeljima. Nadalje, put na humanitarnu utrku organizira Atletski klub Bjelovar te smo i njih odlučili podržati na isti način, a koliko čujem autobus je već skoro popunjen, poručio je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić te još jednom pozvao sve zainteresirane da se prijave i za bjelovarsku utrku Fun Run, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Nikola Kovaček, Igor Brajdić i Iva Hajtić/ Foto: Deni Marčinković
Nikola Kovaček, Igor Brajdić i Iva Hajtić/ Foto: Deni Marčinković

Prema riječima trenerice Bjelovarskih mažoretkinja Ive Hajtić, ovo će im biti šesto državno natjecanje.

Iva Hajtić i Dragutin Hubak/ Foto: Deni Marčinković
Iva Hajtić i Dragutin Hubak/ Foto: Deni Marčinković

- Kao klub djelujemo već sedam godina. Do sada smo osvojili treće mjesto na državno natjecanju te smo u dva navrata izborili plasman na europska prvenstva. Natječemo se u formacijama u kadetskoj i juniorskoj kategoriji, a neke djevičice nastupit će i u pojedinačnoj konkurenciji. Vježbamo od početka školske godine, a u Biograd nas putuje oko 35, poručila je Hajtić dodavši da se nada dobrom rezultatu na ovom natjecanju.

Bjelovarčani redovni u Zadru

Što se tiče utrke Wings For Life World Run 2023, prema riječima Nikole Kovačeka, mjesta u autobusu još nešto malo ima.

- Prošle godine u Zadru je nastupilo više od 5000 trkača, a sada se očekuje oko 6500, što ovu priredbu svrstava među najveće sportske manifestacije u Hrvatskoj. Inače, kompletna zarada ide za istraživanje bolesti leđne moždine. Inače, troje ljudi koje su imale tih probleme uspjele su u konačnici istrčati utrku bez ičije pomoći, što je zbilja lijepa priča. Također, Bjelovarčani svake godine sudjeluju na utrci te se zahvaljujemo Gradu na pomoći, poručio je Kovaček te pozvao sve zainteresirane da se jave.

Zdravko Pavec i Nikola Kovaček/ Foto: Deni Marčinković
Zdravko Pavec i Nikola Kovaček/ Foto: Deni Marčinković

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!