Fotografija: Garešnica je ponosna na svog Niku/Foto: Mia Belak
Galerija
Garešnica je ponosna na svog Niku/Foto: Mia Belak

GAREŠNICA JE PONOSNA Mažoretan Niko Žiher (11) donio kući zlato sa Svjetskog prvenstva

Niko Žiher u svojoj je bogatoj kolekciji zlatnih medalja dodao još jednu, i to onu sa Svjetskog prvenstva



Ovog vikenda u Košarkaškom centru Dražen Petrović u Zagrebu održano je IV. Svjetsko prvenstvo mažoretkinja u organizaciji Svjetske mažoret federacije i Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske.

Natjecanje je okupilo velik broj timova iz Europe, Azije i Afrike. Hrvatsku je predstavljalo 15 timova, među kojima su se našle i Garešničke mažoretkinje. Najpoznatiji mažoret dječak, Gareščanin Niko Žiher, osvojio je zlato u kategoriji solo štap juniori dječaci uz sjajnu koreografiju s temom toreadora.

Niko Žiher osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu/ Foto: Mia Belak
Niko Žiher osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu/ Foto: Mia Belak

- Mislim da smo sad osvojili apsolutno sve. Europsko zlato u Zadru, svjetsko zlato u Zagrebu, i one dvije zlatne medalje na međunarodnom turniru Grand Prix u Rusiji 2018. moja su najveća trenerska postignuća s Nikom. To je samo jedan mali dio Nikinih medalja, ali to su medalje koje su mi posebno drage i koje ću još dugo, dugo pamtiti. Niko sve moje zamisli pretvara u djela. Hvala Niki, njegovim roditeljima, trenerici Nataši Kranjec na ogromnoj podršci i prilici da radim s ovim talentiranim dječakom od prvog dana – rekla nam je trenerica Mia Belak.

S ponosnom trenericom Mijom Belak/Foto: Mia Belak
S ponosnom trenericom Mijom Belak/Foto: Mia Belak

Niko je nakon šest godina treniranja ponosni vlasnik 56 medalja. Nosi titulu državnog i europskog prvaka, a sada se okrunio i svjetskim zlatom. Ovaj mladi talentirani plesač poznat je široj javnosti i po nastupu na Supertalentu od kada ne prestaje nizati medalje i javna priznanja.

Niko sa stariom sekom Anom uz koju je proplesao/Foto: Privatni album
Niko sa stariom sekom Anom uz koju je proplesao/Foto: Privatni album

- Niko je imao malo tremu jer su sudili suci s tri kontinenta. Ali kad stane na podij nema više treme. Ovaj je put bio poseban osjećaj jer je njegova starija sestra Ana bila s njim na natjecanju. A da nije bilo nje, on se ne bi zaljubio u mažoret. Niko je bio u kolicima kad je Ana plesala. Kao da se jučer igrao s njezinim pom-ponima, a danas drži zlato. Seka je od jutra bila uz njega, od frizure do onog trenutka kad je svirala himna za njegovo prvo mjesto - veli nam Nikina mama Mihaela.

Zlatni mažoret Niko pozira s mamom Mihaelom/Foto: Nataša Kranjec
Zlatni mažoret Niko pozira s mamom Mihaelom/Foto: Nataša Kranjec

Niko nam je samo onako u prolazu rekao da je plesao bolje u Zadru nego u Zagrebu i otrčao dalje plesati, dan nakon velike pobjede i osvojenog zlata. No da ples nije broj jedan u Nikinu životu, ne bi bio svjetski prvak. Mama Mihaela ističe kako Niko uživa na natjecanjima gdje rado upoznaje nove prijatelje. S mnogima od njih je u kontaktu poput Renate iz Kazahstana.

Zlato u kategoriji solo štap juniori dječaci/Foto: Mia Belak
Zlato u kategoriji solo štap juniori dječaci/Foto: Mia Belak

Osim Nikina talenta, toreador je očito sve oborio s nogu, kako u Zadru, tako i u Zagrebu. Iako je svaka koreografija posebna na svoj način i u svaku je uloženo puno truda i rada, trenerica Mia smatra da neće biti lako nadmašiti toreadora. No veli nam da već sad kreću pripreme za nadolazeću sezonu i nove kvalifikacijske turnire. A mi vjerujemo da će trenerice i Niko svojim talentom i radom opet iznova sve iznenaditi.

Ako volite ples i želite se pridružiti Garešničkim mažoretkinjama, upisi traju cijele godine. Sve potrebne informacije možete pronaći na njihovim društvenim mrežama ili na tel. brojeve 098/901 5026 ili 098/906 6044

========================================

TRENERICA MIA BELAK NIŽE USPJEHE:

Čazmanske mažoretkinje osvojile zlato i broncu

Zlato za Čazmanske mažoretkinje kadetkinje/Foto: Mia Belak
Zlato za Čazmanske mažoretkinje kadetkinje/Foto: Mia Belak

Trenerica Mia Belak osim Garešničkih mažoretkinja trenira i Čazmanske mažoretkinje koje su također osvojle medalje. U kategoriji kadetkinja osvojile su zlato i broncu, a diplome za 4. i 5 mjesto osvojile su juniorke. Uz to su još ostvarile dva top 10 rezultata u kadetskim kategorijama štapa i pom pona.

- Ova dva natjecateljska dana za nas su bila prekrasna i mogu reći da sam zadovoljna svim nastupima. Izrazito sam ponosna na svu našu djecu koja su nastupila na Svjetskom prvenstvu u Zagrebu. Svojim trudom i radom došli su do ovih rezultata. Veliko hvala mojim djevojčicama i roditeljima koji su nas glasno bodrili na tribinama - rekla nam je trenerica Belak.

Medalje Garešničkih i Čazmanskih mažoretkinja/ Foto: MIa Belak
Medalje Garešničkih i Čazmanskih mažoretkinja/ Foto: MIa Belak